Champions

Escenari de reptes

Champions. El nou estadi del Tottenham obre les seves portes a Europa per rebre un Pep Guardiola que intentarà superar la barrera dels quarts per primer cop des que dirigeix el City

La coberta de 600 tones que recobreix gran part de la superfície del nou Tottenham Stadium serà una metàfora puntual. Un sostre nou per a algú que s’ha guanyat a còpia de mètode i resultats viure sempre sota la llum del sol. Però fins i tot per a Pep Guardiola hi ha camins per escrutar. No per al rival, un Tottenham ben conegut després de tres temporades a la Premier League. No per al seu homòleg, infatigable company de batalles encreuades com és Mauricio Pocchettino. Però sí per a un horitzó nou per al seu Manchester City, sobre el qual el món sencer es pregunta si serà capaç de canviar la seva superioritat sobre un terreny de joc pel sempre preuat metall, per un pòquer històricament fora de l’abast de cap club, però que ara sona amb força pels carrers de Manchester amb un equip que ja té la copa de la lliga al sarró, que pugna amb el Liverpool per la Premier, que va assegurar plaça a la final de la FA Cup dissabte a Wembley i que s’ha quedat al nord de Londres per intentar mantenir viva la flama de l’èxit.

“Aquest equip està mentalment preparat per jugar cada tres dies. I per això som aquí, és la ment la que controla les cames”, desgranava ahir Guardiola, que en un escenari enlluernant com és el de la nova casa del Tottenham, que obre les seves portes per primera vegada a Europa, intentarà trencar un dels sostres que li queden des que va posar els peus a les illes: superar la barrera dels quarts de final, una quota que va assolir tres vegades com a entrenador del Bayern i quatre com a inquilí de la banqueta del Camp Nou. En dos intents a Manchester, però, sempre ha vist la creu. “Encara som adolescents en la Champions”, ha reiterat en més d’una ocasió el català, que avui calibrarà la maduresa del seu equip amb el llistó d’un Tottenham extremadament estimulat pel seu nou estadi i contra un Pochettino que, malgrat que només ha estat capaç de vèncer Guardiola en dues de les 14 ocasions que s’hi ha enfrontat com a entrenador, coneix a la perfecció el seu mètode. “La nostra rivalitat neix dels anys 90 com a jugadors i ell té la consciència que som un equip agressiu, que juguem amb personalitat, intentant anar cap endavant”, analitzava l’argentí. “Ens coneixem molt bé i sabem que són un equip agressiu jugant. Són molt més que Harry Kane, un rival fort a tots els nivells, ho he repetit en més d’una ocasió”, va replicar Guardiola, conscient que els embolcallarà un ambient especial al nord de Londres, però també fred davant l’entorn del nou Tottenham Stadium. “Serà especial per als aficionats, però sobre el terreny de joc serà com sempre, hem d’estar preparats per gestionar aquestes situacions i, si no, voldrà dir que no estem preparats per passar l’eliminatòria”, va explicar el català, que viu pendent de l’estat físic de Sergio Agüero i que té la baixa confirmada d’Oleksander Zintxenko, que està sent el seu lateral esquerre més habitual aquesta temporada. Benjamin Mendy, que només ha jugat 13 partits aquesta temporada, podria ser de partida en el primer assalt del Manchester City camí cap a allò desconegut des que els dirigeix Guardiola i pràcticament inèdit al llarg de la seva història, ja que només en una ocasió han disputat una semifinal de Champions.

El poder d’Anfield

El Liverpool s’abraça amb força al seu estadi, on no ha perdut aquest any en Champions, per intentar encarrilar l’eliminatòria contra un Porto que el curs passat es va endur una maneta contra els reds i que a sobre no podrà disposar ni de Pepe ni d’Héctor Herrera, dos dels seus jugadors amb més jerarquia. “Però són un equip experimentat, amb Iker Casillas a la porteria i segur que venen a buscar revenja”, va dir Jürgen Klopp. “Tenint en compte la potència del rival i les nostres absències, hem de ser molt intel·ligents i creatius en l’estratègia de partit”, va compensar el tècnic del Porto, Sergio Conceiçao.

Avui
Tottenham - Man. City 21 h
Movistar Liga de Campeones
Liverpool - Porto 21 h
Movistar Liga de Campeones 1
Demà
Man. United - Barça 21 h
Movistar Liga de Campeones
Ajax - Juventus 21 h
Movistar Liga de Campeones 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)