Champions

La Juventus sobreviu al domini de l’Ajax (1-1)

Champions League. El conjunt holandès torna a fer un recital de bon futbol i mereix millor resultat davant la ‘vecchia signora’, sobretot en una gran segona meitat en què Neres iguala el gol de Cristiano

L’eliminatòria es resoldrà al Juventus Stadium i l’Ajax potser ha marxat amb la sensació que hauria merescut un resultat més positiu per afrontar amb millors garanties la tornada, però els holandesos han tornat a palesar que amb el seu futbol atrevit i vibrant poden plantar cara als gegants europeus.

I això, que la valentia l’ha fet pagar cara Cristiano, just abans del descans, amb el 0-1 en una de les primeres aparicions del portuguès a l’àrea rival. Abans, Bernardeschi ho havia provat al minut 3, però havien estat els locals els que dominarien i tindrien les millors ocasions del primer temps. Sobretot a peus de Ziyek, el més actiu de l’atac holandès en els primers 45 minuts.

Però si el gol de Cristiano ha tancat una primera part de domini de l’Ajax, la segona meitat ha estat un vendaval local, reforçat pel gol de l’empat de Neres just en la primera possessió de la represa. Tadic ha estat a punt de tornar a marcar poc després i el domini local ha ofegat tant la vecchia signora, que l’ha deixat sense la seva millor amenaça: el contracop. Tot i això, en els últims minuts del duel, passat el tram de més patiment, els italians han estat a punt de trobar un premi excessiu en una cavalcada de Douglas Costa que ha acabat amb una rematada del brasiler al pal (86’).