Internacional

Dos minuts de focs artificials

Europa League. El València afana bona part de les possibilitats d’assolir les semifinals gràcies a la seva consistència i a dues dianes en el temps d’afegit

Quarts de final

Anada

Arsenal - Nàpols

2-0

1-0 (15’) Ramsey. 2-0 (25’) Koulibaly, en pròpia porta.

Slavia Praga - Chelsea

0-1

0-1 (86’) Marcos Alonso.

Benfica - Frankfurt

4-2

1-0 (21’) Joao Félix. 2-0 (43’) Joao Félix. 2-1 (40’) Jovic. 3-1 (50’) Ruben Dias, 4-1 (54’) Joao Félix. 4-2 (72’) Gonçalo.

Vila-real - València

1-3

0-1 (6’) Guedes. 1-1 (36’) Cazorla, de penal. 1-2 (91’) Wass. 1-3 (93’) Guedes.

Semblava invencible el Vila-real de l’Europa League –molt diferent d’aquell de la lliga, en descens i que diumenge se la juga contra el Girona– i, de fet a Europa ningú l’havia aconseguit guanyar. Fins i tot en molts moments del partit, els de Calleja van conduir amb mestria un enfrontament que el seu veí, el València, es va acabar emportant. L’equip de Marcelino va saber mantenir-se dempeus i va acabar colpejant en el temps d’afegit per endur-se més de mitja eliminatòria.

L’alba era enlluernador i confortable per al Vila-real que amenaçava amb dominar en el partit amb la comoditat que ho sol fer en Europa. Però no havien passat ni cinc minuts que la poca traça dels de Calleja va aparèixer, primer en forma de penal, absurd per la posició (Guedes feia el contorsionista sobre la línia lateral de l’àrea, ben cobert fins l’error de Cáseres) i després per deixar viva l’aturada d’Andrés al xut des dels onze metres de Parejo. Guedes va entrar, il·legalment a ulls de la repetició però legalment segons el jutge, a l’àrea i va fer pujar el tan preuat gol a domicili. El mal ja estava fet, de manera que el Vila-real va decidir abstraure’s del marcador i seguir el pla de partit contra els de Marcelino, protegits i fiats a la verticalitat dels punyals en la davantera. Gameiro va perdonar dues ocasions clares per poder enfonsar la moral grogueta. Però els locals van trobar forces i van començar a pintar en el llenç de l’enfrontament amb el delicat traç de Cazorla que, a més, va emmarcar l’empat transformant de penal un error compartit entre Garay i l’àrbitre.

L’afegit, clau

En el segon temps, cada intervenció de Samu provocava una apnea a la defensa del València que tornava a respirar quan l’atacant finalitzava les seves accions. Neto va salvar el seu equip dues vegades en el moment clau del xoc. El partit avançava i el Vila-real, curt d’efectius durant tota la temporada, s’ensorrava físicament. El València, més sencer, va deixar de banda el contraatac i va fiar les seves opcions a les arribades en estàtic. La figura de Parejo en aquest context va ser clau perquè va moure l’equip a les mil meravelles i va crear la gènesi de diverses ocasions, entre elles el gol de Wass, que va arribar en el primer minut de l’afegit. El Vila-real, sense oxigen a les cames ni sang al cervell, volia esmenar-ho en dos minuts però es va trobar amb la daga definitiva de Guedes rematant amb fortuna un servei de Cheryshev.

LA FRASE

El Vila-real ha tingut ocasions per fer el 2-1. Però l’efectivitat ha acabat decidint el partit
Marcelino García Toral
entrenador del valència

ENTREGATS

El Vila-real va arriscar massa en el temps d’afegit i va rebre la diana de Guedes (93’)

Hat-trick de Joao Félix

L’atacant del Benfica va brillar en el triomf (4-2) del seu equip contra l’Eintracht de Frankfurt. Amb només 20 anys, Joao Félix va transformar tres gols i va donar una assistència perquè l’equip portuguès encarrili la seva classificació malgrat que els alemanys van anotar un gol a les acaballes que els deixa amb un fil de vida.

D’altra banda, el Chelsea va aconseguir un resultat molt profitós a domicili contra l’Slavia de Praga (0-1) gràcies a la diana en el tram final de l’enfrontament de Marcos Alonso. Kepa també va tenir bona part del mèrit del resultat ja que dues intervencions seves van ser clau per deixar la pròpia porteria a zero.

L’Arsenal no va tenir problemes per guanyar el seu partit gràcies a dos gols en el primer temps. El Nàpols va amenaçar amb retornar en l’eliminatòria en la segona meitat però la manca d’encert va condemnar al conjunt italià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)