Més futbol

El Barça, en els penals

Cadets. L’Espanyol perd la seva única final en el derbi barceloní després d’empatar a zero i que Arnau Rafús brilli amb dues aturades per donar el títol als blaugrana en la tanda de penals

espanyol 0 (2) barça 0 (3)

ESPANYOL:Amoedo, El Hilali, Beneite, Miranda, G. Gómez, Martí, Cuatrecasas, Pelaz, Pérez, García i Joseph.També van jugar:Venteo (p.), David García, Alejandro Gómez, Grabulosa i Sandoval.BARÇA:Raül, Roger, Casas, Navarro, Larios, Txus, Xavi Simons, Gavi, Juanda, Ilias i Alejandro Ginard.També van jugar:Rafús (p.), Saidou, Solà, Fermín, Aleix Ginard, Muñoz, Grela i Biel.ÀRBITRE:Pulido Santana. COMENTARI:El Barça i l’Espanyol van jugar la que, segurament, era la final més esperada de tot el torneig, i és que generalment els cadets –que porten els equips A– són els que ofereixen un millor futbol. En aquest cas no va ser del tot així, i és que el derbi barceloní va tenir tots els al·licients que es podien esperar, com ara la tensió i la intensitat, però els dos equips van demostrar que es coneixen molt després d’haver-se enfrontat moltes vegades. De fet, la d’ahir va ser la tercera final consecutiva de categoria cadet entre el Barça i l’Espanyol. A més, tal com havia passat en les dues anteriors, el títol es va decidir des dels onze metres, però la diferència va ser que en aquesta edició va ser el Barça el que va poder celebrar la victòria –les altres dues les havia guanyat l’Espanyol. Als penals, s’hi va arribar després d’un 0-0 en els 50 minuts de partit que feia justícia, i és que en la primera part cap dels dos equips va tenir ocasions clares per obrir el marcador. Només l’Espanyol, amb dos xuts de lluny que el porter va aturar, va poder somiar en el gol. En la segona part, el guió va continuar igual, però amb el pas dels minuts els nervis van obrir el ventall. Primer la va tenir el blaugrana Gavi amb una rematada de cap desviada, després el blanc-i-blau Sandoval amb un gol anul·lat pel VAR i, per últim, i la més clara, Grela amb un xut que va anar al ninot quan el porter ja estava venut.
Ha estat una final molt disputada contra un Espanyol que ha jugat molt junt i per això se’ns ha fet molt difícil trobar espais
En el MIC, després de tants dies, la final sempre costa. Les hem tingut, però no han entrat fins a la tanda de penals