Champions

Una obra per completar

Champions League. L’Ajax ha de fer bo el 0-1 de l’anada per superar el Tottenham i classificar-se per a la primera final des del 1996

Allunyats des de fa anys de l’elit europea i limitats a l’hora de retenir futbolistes per l’escassa qualitat de la lliga del seu país, l’Ajax ha viscut les darreres dècades aferrat a un passat gloriós i a una identitat i una manera d’entendre el joc que, enguany, el podria dur a la final de la Champions 23 anys després –la darrera, la derrota contra la Juve el 1996 després d’haver vençut el Milan l’any anterior.

I és que el club d’Amsterdam, que a Europa ja ha eliminat el Madrid i la Juventus, signa una temporada brillant amb una plantilla amb una mitjana d’edat de 22 anys que ha enamorat el continent amb el seu joc preciosista però efectiu a l’hora de derrotar tothom que se li ha posat davant. Així, campions ja de la copa holandesa, depenent de si mateixos en la lliga i a un pas d’arribar a la final de la Champions, els d’Erik ten Hag somien repetir l’històric triplet del 72, amb Cruyff com a gran jugador estel·lar de l’equip.

Per aconseguir-ho, l’Ajax haurà de fer bo el 0-1 aconseguit a l’anada a Londres i superar el Tottenham, una altra de les revelacions de la present edició de la Champions. “Jugarem com si estiguéssim 0-0”, va dir el defensa Blind, un dels més experimentats de la plantilla holandesa, que va reconèixer que dins l’equip hi havia “certa tensió saludable” abans del matx.

Per la seva banda, el Tottenham, que va ser esclafat durant la primera meitat del partit d’anada, té la bona notícia del retorn del gran heroi de l’eliminatòria contra el City, el coreà Son, una arma gairebé vital ara que l’equip no pot disposar de Harry Kane i que es troba en plena crisi golejadora –un gol en els darrers cinc partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)