1a divisió

València, Vila-real, Valladolid i Llevant somriuen

1a divisió. L’equip de Marcelino aprofita l’ensopegada del Getafe per accedir a la quarta posició i els altres tres asseguren la permanència en primera divisió

El València va ser capaç de sobreposar-se a les adversitats i va remuntar contra l’Alavés, a Mestalla. Aconseguia així tres punts que el situen en la quarta posició de la lliga quan només queda una jornada. Gràcies als gols de Carlos Soler, Santi Mina i Kevin Gameiro, l’equip de Marcelino Garcia Toral depèn de si mateix i, si guanya un Valladolid que ja està salvat, es classificarà per a la màxima competició continental, independentment del que faci el Getafe, a casa, contra el Vila-real. Si no guanya, el València en tindrà prou amb repetir el mateix resultat que els madrilenys. Per darrere, el Sevilla té una remota possibilitat de ser quart, si guanya l’Athletic i perden el València i el Getafe. Si hi hagués triple empat, serien els xés els qui jugarien la Champions. Pel que fa a l’Europa League, ara mateix la jugarien el Getafe, el Sevilla i l’Athletic. L’Espanyol i la Real Sociedad, però, tenen possibilitats de donar la sorpresa en la darrera jornada. Per això, necessiten una derrota de l’Athletic al Sánchez Pizjuán. Això sí, en cas que els bascos guanyessin el Sevilla a domicili, l’enviarien a la setena posició i hauria de jugar tres rondes prèvies a l’estiu. Finalment, pel que fa al descens, per desgràcia el Girona és, virtualment, equip de segona, juntament amb el Rayo Vallecano i l’Osca. El Vila-real, el Llevant i el Valladolid van signar, ahir, la seva salvació matemàtica i només el Celta de Vigo té possibilitats de caure al pou. Tanmateix, els gallecs en tenen prou amb un empat o amb no perdre el -6 en la diferència de gols general que tenen sobre el Girona.

Barrenetxea va fer història

El jove Ander Barrenetxea, amb 17 anys, 4 mesos i 16 dies, va marcar el seu primer gol amb la Real Societat en primera divisió. Va ser, a més, contra el Real Madrid i a l’estadi d’Anoeta. Barrenetxea va superar l’anterior registre, que estava en poder de Joseba Etxeberria, que va marcar el seu primer gol un 4 de juny del 1995, contra l’Sporting, amb 17 anys i 9 mesos. D’altra banda, la penúltima jornada va deixar unes quantes estrenes golejadores, com ara la de Carlos Soler en el València, que aquesta temporada encara no havia celebrat cap gol en la lliga, i la del prometedor Brahim Díaz, autor d’un golàs per al Real Madrid. En el mateix partit, també va fer el seu primer gol aquest curs el defensa Joseba Zaldua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)