Internacional

Una reminiscència fugaç

Eredivisie. L’Ajax es va proclamar campió de lliga i va coronar així una generació de futbolistes que han retornat l’orgull a Amsterdam però que ja es preparen per volar en solitari

L’experiència ha estat tan intensa com volàtil. Avui, un dia després de certificar la 34a lliga de la seva història després d’un lustre de sequera, l’Ajax, que va imposar-se al De Graafschap en la jornada final (1-4), es desperta d’un somni que ha estat tan apassionat com irreal, molt a la seva manera, amb un grup de futbolistes que han embruixat Europa amb una manera d’entendre el joc molt propera a la seva essència d’entretenir i que ja es preparen per volar en solitari, amb Frenkie de Jong ja facturat cap a Barcelona, amb Matthijs de Ligt amb la maleta a punt i bona part de la plantilla en el punt de mira d’un continent que els empeny cap a fora d’Holanda.

Abans d’emigrar, però, l’equip d’Erik ten Hag s’ha begut la història, recuperant la lliga per al club en una cursa titànica amb un PSV que ha claudicat perdent tan sols tres partits de lliga, conquerint també la copa i quedant-se a les portes de la final de la Champions després d’haver trencat amb 22 anys d’absència en una semifinal. Tota una reivindicació en un moment en què Europa debat la gestació d’una superlliga que deixaria definitivament en el passat clubs com el que governen Overmars o Van der Sar.

I ara, què?

L’Ajax ja fa setmanes que ha acceptat que perdrà les seves estrelles i que, tot i ingressar molts diners per elles, difícilment podrà entrar en una roda de despesa per competir contra els seus homòlegs. Així, tant Overmars com Van der Sar semblen capficats a sostenir la línia que han seguit fins ara. Si avui han estat De Ligt, De Jong o Van de Beek, el futur donarà noves cares sorgides d’una acadèmia que aposta cegament per un estil que fomenta la tècnica i que sap esperar per al físic.

En un any històric, l’Ajax també ha estat capaç de donar l’oportunitat de fer els primers passos a l’elit a futbolistes com Jürgen Ekkelenkamp (nascut el 2000) o Ryan Gravenberch (2002), conscient que la seva factoria no pot deixar de produir. A més, el club ha estat previsor i ja ha atret talent per intentar refer el seu equip amb el romanès Razvan Marin (Standard de Lieja), amb un perfil similar al de De Jong, Kik Pierie (Heerenveen) i el porter Kjell Scherpen (Emmen). Falta saber qui serà el gestor de totes aquestes emocions, amb Ten Hag també cotitzat per alguns dels grans d’Europa. El tècnic holandès, però, que ja va créixer al Bayern durant l’etapa de Pep Guardiola a la banqueta, ha estat força suggeridor en les últimes hores: “M’ho estic passant molt bé entrenant l’Ajax.”

DADA

34
títols
de lliga té l’Ajax, una xifra simbòlica ja que era el dorsal d’Appie Nouri, que segueix en coma

Robin van Persie ja és història

L’atacant de Rotterdam ja no va jugar ahir amb el Feyenoord a domicili, ja que volia acomiadar-se jugant a De Kuip i ha posat punt final a 18 anys de carrera entre el mateix Feyenoord, on es va donar a conèixer i on ha exhaurit els seus dies de futbol, l’Arsenal, el Manchester United i el Fenerbahçe. El club feyenoorder ha posat a la venda una edició especial de la seva samarreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)