Internacional

Mundial

Alemanya va per davant

La selecció europea més llorejada de la història (8 eurocopes de 12 possibles) és pionera en el reconeixement del futbol

És una de les seleccions favorites per endur-se la copa del món però haurà de gestionar la baixa de Marozsan, que es va trencar un dit en l’estrena

Del joc de tasses que van rebre com a premi per haver aconseguit el primer títol, al mateix reconeixement econòmic que el futbol masculí per part de les marques. 30 anys després, Alemanya continua conquerint terrenys mai explorats en el futbol femení i s’erigeix com la potència principal en el continent. Encara hi ha feina per fer, però la nannschaft, que juga avui (18 h) contra Espanya, és capdavantera en la lluita pel reconeixement del futbol femení. A còpia de títols, s’ho ha guanyat.

El seu palmarès impressiona perquè no hi ha cap selecció que hagi dominat tan rotundament un continent. Alemanya ha guanyat vuit eurocopes de les dotze que s’han disputat a la història. La quarta posició en el 1993 va ser l’únic entrebanc d’una selecció que va governar entre el 1989 i el 2013. A més, van acabar campiones en els mundials del 2003 i del 2007. Tot plegat, ha servit perquè Alemanya estigui trencant barreres en el reconeixement del futbol femení. La marca que vesteix l’equip va anunciar que aplicaria les mateixes primes en aquest mundial que les de l’equip masculí i els premis que donarà la seva federació per la competició seran molt més alts en aquesta edició. En concret, 65.000 euros per a cada jugadora si queden campiones, 10.000 per classificar-se per als Jocs Olímpics del 2022 (per fer-ho necessiten quedar entre els tres millors equips europeus), el segon lloc seria recompensat amb 40.000 euros, el tercer amb 30.000, el quart amb 25.000 i arribar a quarts de final, amb 10.000 euros. La comparació amb el futbol masculí encara fereix, perquè la selecció de Löw havia negociat una prima de 350.000 euros per jugador si hagués guanyat el Mundial del 2018.

Marozsan, en el punt de mira

També hi ha hagut premi en la trajectòria de clubs perquè des del 2006 fins la temporada passada Alemanya havia tingut, almenys, un club jugant la final de la Champions League exceptuant el 2017, quan el Lió i el PSG es van disputar el títol. El traspàs d’algunes de les seves estrelles cap al futbol francès ha provocat que l’èxit es repartís, com per exemple a l’Olympique de Lió, que té a les seves files Dzsenifer Marozsan, autora d’un gol en la final de Champions contra el Barça. Marozsan, però, ha passat d’estrella mundial a dubte en la competició perquè en el partit contra la Xina es va trencar un dit del peu. “La intentarem recuperar però no puc donar un diagnòstic precís”, va dir l’entrenadora Martina Voss-Tecklenburg. “No la pots reemplaçar perquè té habilitats i qualitats molt especials”, hi va afegir

Espanya vol fer història
La diferència de qualitat entre Espanya i Alemanya és prou evident, però l’equip de Jorge Vilda, amb set jugadores catalanes, intentarà fer saltar la banca i aconseguir la segona victòria en el mundial: “Alemanya és favorita per al mundial, lluita per ser primera de grup i és favorita demà [per avui]. Només s’ha de mirar el seu palmarès. Guanyar-laseria fer història, però nosaltres hem vingut per fer-ho”, va manifestar Vilda, que no es creu la baixa de Marozsan: “Jo mateix he jugat amb el dit trencat.”
11
títols
en competicions de seleccions ha obtingut Alemanya de les 25 que han tingut lloc a la història. Vuit eurocopes (’89, ’91, ’95, ’97, ’01, ’05, ’09, ’13), dos mundials (’03 i ’07) i uns Jocs Olímpics (’16).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)