Internacional

Els favorits eviten ensurts

Classificació per a l’Eurocopa 2020. Itàlia va ser l’excepció d’una jornada plàcida per als grans. Els transalpins van patir de valent per guanyar Bòsnia amb un gol de Verratti en el 86’

En el grup C Alemanya va golejar fàcilment Estònia amb un contundent 8-0 amb protagonisme golejador per a Marco Reus i Serge Gnabry, que van marcar, cadascun, un doblet. Aquesta victòria manté la renovada selecció de Joachim Low com a segona del seu grup a tres punts d’Irlanda del Nord. Un conjunt que es manté líder del grup, amb un partit més que els alemanys, però que va patir de valent per aconseguir el triomf contra Bielorússia, cuer del grup, gràcies a un gol de Patrick McNair a quatre minuts del final.

En el grup E, Hongria va aconseguir una important victòria contra Gal·les, que li serveix per posar-se líder en solitari del seu grup. Gareth Bale va ser titular, però el davanter del Madrid continua lluny de la seva millor forma i va fallar un parell de bones ocasions. En l’altre partit del grup, Eslovàquia va complir els pronòstics i va guanyar amb comoditat l’Azerbaidjan amb una bona actuació de Stanislav Lobotka. El mig del Celta va obrir el marcador i l’aportació de Marek Hamsik també va ser clau amb un doblet de l’exjugador del Nàpols.

El Grup H està carregat d’emoció després de la victòria d’Islàndia davant Turquia. Els turcs venien de derrotar França, però van caure a Reykjavík gràcies a un doblet de Ragnar Sigurdsson en la primera mitja hora de partit. Turquia va retallar distàncies amb una diana de Dorukhan Tokoz, però no en va fer prou per intentar la remuntada. Una victòria que serveix als nòrdics per empatar a punts amb els turcs i que dona oxigen a França. Els homes de Didier Deschamps van golejar amb comoditat Andorra. Kylian Mbappé va obrir el marcador amb una mitja vaselina i Ben Yedder, Thauvin i Kurt Zouma van tancar el marcador. Un duel on el blaugrana Clement Lenglet va ser titular a l’eix de la defensa. En l’últim partit del grup, Albània es va imposar a Moldàvia amb dos gols en la segona part.

En el grup I també s’ha imposat la lògica. Bèlgica continua manant en el grup amb relativa eficàcia després de guanyar Escòcia 3-0 amb un doblet de Lukaku i un gol en l’últim minut de De Bruyne. Rússia, per la seva banda, va patir més del compte per superar Xipre amb un solitari gol de Ionov. I Kazakhstan es va desfer de San Marino per 4-0.

Per últim, en el grup J, Itàlia va patir més del compte per mantenir la seva distància al capdamunt de la taula davant Bòsnia. Els balcànics es van avançar gràcies a Dzeko en la primera part i no va ser fins a la segona quan els transalpins van poder capgirar un partit costerut. Insigne va signar l’empat tot just després de la represa i, a quatre minuts del final. Marco Verratti signava el definitiu 2-1 i portava la tranquil·litat a l’azzurra. Qui no es va poder estalviar una dura derrota és Grècia, que va caure contra Armènia per 2-3 a casa. Els armenis es van avançar amb dos gols en la primera part. Zeca va retallar distàncies a l’inici de la segona, però Karpetian, autor del primer gol dels visitants, va sentenciar el partit. Grècia ho va intentar fins al final, però un gol del central de l’Arsenal Papastathopoulos, a tres minuts del final, va ser insuficient per als hel·lens, que es compliquen la seva participació en l’Eurocopa.