Internacional

Un error fa la diferència

Progressió. Espanya fa un bon partit contra Alemanya però una badada defensiva de Torrejón, al final de la primera part, va servir a les germàniques per guanyar per la mínima

alemanya 1 Espanya 0

ALEMANYA:Schult; Hendrich (Buehl, 45’), Hegerin, Doorsoun, Gwinn, Goessling (Leupolz, 79’), Däbritz, Oberdorf (Magull, 65’); Huth, Popp, Schweers.ESPANYA:Paños; Torrejón, Irene Paredes, Mapi León, Corredera; Meseguer (Patri Guijarro, 65’), Torrecilla; Hermoso, Putellas (Bonmatí, 76’), Mariona (Lucía García, 62’), Nahikari.GOLS:1-0 (42’) Däbritz.ÀRBITRE:Kateryna Monzul. Va mostrar targeta groga a Schweers (63’).PÚBLIC:Stade du Hainaut. Uns 22.000 espectadors van presenciar el partit en directe.

Alemanya és una de les grans seleccions del mundial. Les dues estrelles que porta al pit demostren que la bicampiona del món té uns anys d’avantatge en el futbol femení respecte a Espanya. L’estadística diu això, però la selecció estatal va plantar cara a les germàniques. Si feia uns anys era impensable jugar un partit d’igual a igual, ahir es va demostrar que el futbol femení a l’Estat està en una progressió evident i constant. Espanya va perdre, sí, però durant els 90 minuts es va mostrar com un equip consistent, combatiu i amb un coratge competitiu fins a l’últim minut. Vist amb perspectiva, la roja va fer mèrits per no perdre, com a mínim aconseguir un empat, i amb més punteria hauria pogut sumar els tres punts. Però en una copa del món les errades es paguen molt cares a les dues àrees, i més davant un conjunt amb ofici. Espanya ho va fer tot bé fins a una errada de Marta Torrejón, al final de la primera part, que no va saber rebutjar una pilota dins de l’àrea. Däbritz, atenta en la pressió, va fer l’únic gol del partit. Cop psicològic per a la roja, que havia iniciat el partit de manera prodigiosa i amb tres bones ocasions per avançar-se. La més clara, de Nahikari després d’una assistència filtrada de Jenny Hermoso. La davantera va superar les centrals germàniques per plantar-se davant de Schult, però el seu xut no va trobar porteria. Quatre minuts més tard, Meseguer va tenir una altra ocasió per fer avançar la Roja, però la rematada, de nou, se’n va anar fora. Alemanya estava incòmoda però va compactar més el seu joc entre línies. Menys possessió però amb un futbol més vertical i directe. Espanya començava a patir i la doble campiona del món arribava amb certa facilitat als dominis de Sandra Paños, cada vegada més exigida. Alemanya anava guanyant terreny però sense cap ocasió de perill ni una clara superioritat. El partit semblava que arribaria al descans amb l’empat, però una ràpida jugada de Huth per la banda dreta va servir a Popp per rematar de cap. Sandra Paños va rebutjar la pilota. Una indecisió entre Torrejón i la portera estatal va ser aprofitada per Däbritz, atenta en la pressió, per fer el primer. Cop dur per a Espanya.

Les deixebles de Vilda van redoblar els esforços fins al final. Moltes arribades en zona de perill i amb una Lucía García que va ser un corcó per la banda dreta. Tot i això, el gol no va arribar i ara Espanya haurà de guanyar a la Xina, en la darrera jornada de la fase de grups, per passar a vuitens. Un tall en què tot indica que haurà de jugar contra la gran favorita: els Estats Units. Però això serà una altra història. Arribar als vuitens ja seria una fita per al futbol femení estatal.

ELS VESTIDORS

És un dia per estar orgulloses perquè hem demostrat que podem competir amb qualsevol
Nahikari García
davantera s. espanyola
Estic orgullós del rendiment de l’equip, que ha estat superior a Alemanya, i un error ens ha fet molt de mal, però millor perdre així
Hem estat per sobre d’Alemanya, però això no va de mèrits sinó de gols i el rival l’ha fet
Jorge Vilda
Seleccionador d’Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)