Internacional

Un premi enverinat

Mundial. Espanya està davant una possibilitat històrica de classificar-se per als vuitens, tot i que si acaba segona té moltes possibilitats de trobar-se els EUA

Guanyant o empatant, Espanya s’assegurarà la classificació per als vuitens de final, una fita històrica tenint en compte l’eliminació en la fase de grups –només va sumar un empat– amb la qual la roja va tancar la seva primera participació en una copa del món ara fa quatre anys al Canadà. Però el premi del bitllet per als vuitens du un dard enverinat en forma d’un més que probable emparellament amb els Estats Units si el combinat espanyol tanca la fase de grups en la segona posició.

“Estem centrades a guanyar la Xina; volem ser als vuitens de final i ho volem fer amb una victòria”, va voler deixar clar en la prèvia el tècnic, Jorge Vilda, en un missatge que el vestidor espanyol s’ha encarregat de repetir en els dies previs al vital enfrontament de la darrera jornada de la fase de grups. I és que l’equip no pensa més enllà del duel d’aquesta tarda (18 h, Gol). “És un partit important per fer un pas endavant i continuar fent història”, hi va afegir el preparador madrileny, sense voler parlar dels possibles emparellaments en la fase següent. Tot i això, la possibilitat d’haver-se d’enfrontar a la gran favorita per alçar el títol, els Estats Units, és ben present a l’entorn de la selecció, que davant les poques possibilitats d’acabar primera de grup, és conscient que la tercera posició és d’allò més llaminera. El problema és que en cas de caure derrotada contra la Xina, la selecció espanyola hauria d’esperar els resultats dels altres grups per lligar una classificació que sembla probable però que no és segura i que l’enfrontaria al campió del grup C –probablement Itàlia– o del grup D –Anglaterra o el Japó.

Per això, com que l’única opció de tancar matemàticament l’accés per a la fase següent és la victòria o l’empat contra la Xina, Espanya està centrada a fer la seva feina i el tècnic ja ha anunciat alguns canvis per mirar de fer mal a una selecció molt dinàmica i intensa i que en aquests dos primers partits és el conjunt que més faltes ha comès (31). “Sabem que juguen al límit del reglament i ho hem de tenir en compte. Contra la Xina tenim plantejat un partit diferent”, va explicar Vilda, que, després del bon paper demostrat sortint des de la banqueta, podria donar la primera titularitat a Lucía García i Aitana Bonmatí per mirar de tenir més control. “L’equip va de menys a més. Hem agafat el ritme del mundial i volem passar fase a velocitat de creuer”, hi va afegir el seleccionador, que, tot i els problemes físics, sembla que finalment sí que podrà comptar amb Virginia Torrecilla i Nahikari, que en l’entrenament d’ahir a la tarda es van exercitar amb el grup amb total normalitat.

Una classificació força barata

Els partits la Xina - Espanya i Sud-àfrica - Alemanya, del grup B, serviran per inaugurar una darrera jornada de la fase de grups molt oberta i amb gairebé tots els equips amb possibilitats de classificar-se. I és que el fet que els quatre millors tercers (de sis grups) tinguin lloc en els vuitens de final obre molt el ventall d’opcions: acabar la fase de grups amb 4 punts assegurarà la classificació per a la fase següent. Amb 3 punts, toca fer servir la calculadora, però la situació dels grups E i F fa pensar que qui els aconsegueixi en els altres grups estarà als vuitens. I és que el Camerun i Nova Zelanda i Xile i Tailàndia tenen encara possibilitats d’acabar la fase de grups amb 3 punts, però afronten el darrer enfrontament havent d’eixugar una diferència de gols molt desfavorable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)