Internacional

Un empat i totes contentes

Mundial. Espanya i la Xina es classifiquen per als vuitens de final després de sumar el punt necessari en un duel en què les de Jorge Vilda van ser millors

xina 0 espanya 0

XINA:Peng Shimeng; Han Peng, Wu Haiyan, Lin Yuping, Liu Shanshan; Wang Shuang (Li Wen, 56’), Wang Yan, Zhang Rui, Gu Yasha (Wei Yao, 87’); Wang Shanshan (Yang Li, 46’) i Li Ying.ESPANYA:Paños; Corredera, Irene Paredes, Mapi León, Leila; Patri Guijarro, Virginia Torrecilla; Lucía Garcia (Celia Jiménez, 86’), Jenni Hermoso, Mariona (Andrea Falcón, 46’); i Nahikari (Alexia, 67’).ÀRBITRE:Alves Batista.T.G.:a Li Wen, per la Xina.

L’empat classificava totes dues seleccions, i el partit va acabar finalment en taules. Era un resultat lògic, si bé és cert que, per ser justos, Espanya va buscar amb ímpetu el triomf, sobretot en una segona meitat en què va ser netament superior, però va topar una vegada i una altra amb l’ordenada defensa xinesa i amb les intervencions de la seva portera, Peng Shimeng, escollida millor jugadora del matx.

Des del xiulet inicial, el conjunt de Jorge Vilda va aconseguir el control de la possessió per mirar de superar un conjunt asiàtic molt defensiu i que es va limitar a sobreviure amb dues línies de quatre ben ordenades darrere de la pilota per mirar de lligar un empat molt favorable per a elles: aconseguien matemàticament la classificació i, a més, ho feien en tercera posició, evitant així els Estats Units. I en els primers 45 minuts els va funcionar la tàctica, perquè Espanya no va aconseguir imprimir un ritme favorable als seus interessos i les ocasions van brillar per la seva absència. Només Lucía García, a l’inici, quan li va anar d’un pèl que no arribés a una centrada lateral, Mariona i Jenni Hermoso, de cap, van disposar de les poques aproximacions de la roja en una primera meitat força ensopida.

Per la seva banda, abans del descans, la Xina va estar a punt d’aprofitar dues pèrdues innocents per fer mal, però la seva presència a prop de l’àrea de Sandra Paños va ser pràcticament nul·la, sobretot després de la represa, en què les de Jorge Vilda van fer un pas endavant. El conjunt espanyol va aconseguir deixar-se anar en atac i fer mal per les bandes, però la falta de gol comença a ser preocupant en un equip que genera però que no acaba de mostrar-se contundent a les àrees. Tot i això, l’actuació de la sentinella xinesa va ser determinant, perquè Espanya va tenir ocasions per endur-se el triomf. Patri Guijarro, amb dues canonades des de fora l’àrea, i Jenni, amb un xut forçat, van topar amb les aturades de Peng Shimeng i el partit va anar morint sense gols, però amb l’alegria de la classificació per a tots dos equips.

Una classificació històrica

Una victòria, un empat i una derrota. Espanya va tancar la fase de grups amb 4 punts –tres més que fa quatre anys, en la primera participació mundialista de la roja– i només un gol de jugada, però va lligar una classificació històrica per als vuitens de final. I és que Espanya mai abans havia arribat a la fase d’eliminatòries d’una copa del món. Ara, les de Jorge Vilda esperen rival entre els Estats Units, la gran favorita, i Suècia, en un duel de vuitens que es disputarà dilluns que ve, 24 de juny (18 h), a Reims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)