Internacional

Michel Platini, lliure sense càrrecs

Internacional. L’expresident de la UEFA és alliberat després d’un interrogatori per trobar indicis de corrupció

L’expresident de la UEFA, Michel Platini, ha quedat lliure sense càrrecs després de ser interrogat durant 15 hores a les dependències de l’oficina antifrau de Nanterre. Platini havia estat detingut abans-d’ahir per la policia francesa en el cas de corrupció que persegueix l’elecció del mundial de Qatar del 2022.

“Ha estat llarg, però vist el número de preguntes havia de ser llarg”, va declarar Platini als periodistes a la seva sortida de l’interrogatori. L’expresident de la UEFA va ser detingut per una investigació respecte al nomenament de Rússia i Qatar com a seus del mundial del 2018 i del 2022. La policia sospita d’una trobada el novembre del 2010 amb l’aleshores president de la República Francesa, Nicolas Zarkozy, l’emir de Qatar i el mateix Platini. Pocs dies després, Platini va votar a favor de Qatar en l’elecció com a seu del mundial, mesos després el PSG va ser adquirit per Al Thani i el canal esportiu BeIN Sports va desembarcar a França. La investigació busca una relació entre tot plegat i si va existir un intercanvi de favors entre les parts. “Volien saber qui va dir què i qui estava assegut al costat de qui”, va expressar Platini, sobre l’interrogatori. “Ens han presentat molt pocs elements nous. No és sospitós de res i sempre se l’ha considerat com un testimoni en tot aquest assumpte”, va explicar també als mitjans de comunicació el seu advocat, William Bourdon. “No entenc què faig en aquesta història”, hi va afegir Platini.

INVESTIGACIÓ

La policia judicial vol saber si hi va haver tracte de favor amb l’emir de Qatar

INNOCÈNCIA

L’advocat va dir que a Platini sempre l’han considerat com un testimoni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)