Internacional

L’Àfrica es posa en marxa

Copa d’Àfrica. Aquest vespre a Egipte començarà el primer acte del torneig, amb 24 participants i amb el Camerun defensant el títol

No sense les seves inclemències habituals, però sí amb un color sempre diferent, la copa africana de nacions dona aquest vespre el tret de sortida a Egipte, on l’amfitriona, liderada per Mohamed Salah, s’enfrontarà a Zimbabwe (22 h) amb l’esperança d’assaltar el seu vuitè títol i consolidar-se encara més com la reina d’Àfrica.

Si bé la 32a edició del torneig havia de tenir lloc al Camerun, que defensarà el títol que va conquerir fa dos anys precisament contra els faraons, diversos problemes, com l’auge del grup terrorista Boko Haram en alguns territoris del país o l’endarreriment en alguna infraestructura, van dur la Confederació Africana de Futbol (CAF) a modificar la seu i a endur-se al país de les piràmides, on té la seva seu l’organisme, la primera copa d’Àfrica amb 24 seleccions (fins ara el torneig era de 16).

Un nou format que s’afegeix al canvi de dates (habitualment el torneig es jugava a l’hivern) i que obre les fronteres a països que mai s’havien vist involucrats en la gran festa del futbol africà. Mauritània, Madagascar i Burundi jugaran per primera vegada en la història la fase final d’un torneig que calibra els equilibris d’un continent que va sortir mal parat del mundial de Rússia, on cap de les seves seleccions va ser capaç de superar la fase de grups tot i les bones sensacions que va oferir el Senegal amb una fornada de futbolistes interessants liderada pel flamant campió de la Champions Sadio Mané. En la defensa de la seva corona, el Camerun haurà de reeixir en un grup incòmode per la presència de Ghana, que si bé ha perdut influència en els darrers anys, és una de les potències inqüestionables del continent.

GRUP A:
RD Congo, Egipte, Uganda i Zimbabwe
GRUP B:
Burundi, Guinea Conakry, Madagascar i Nigèria
GRUP C:
Algèria, Kenya, Senegal i Tanzània.
GRUP D:
Costa d’Ivori, Marroc, Namíbia i Sud-àfrica
GRUP E:
Angola, Mali, Mauritània i Tunísia
GRUP F:
Benín, El Camerun, Ghana i Guinea Bissau.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)