Internacional

Encara hi ha ordres

Mundial. Els Estats Units, potència internacional dominant i un dels favorits per endur-se la copa, elimina Espanya, força emergent, als vuitens desnivellant el xoc gràcies a un penal dubtós (75’)

ESTATS UNITS 2 ESPANYA 1

ESTATS UNITS:Alyssa; O’Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Lavelle (Horan, 88’), Ertz, Mewis; Heath, Morgan (Lloyd, 86’) i Rapinoe (Press, 90’+6’).ESPANYA:Paños; Corredera, Paredes, León, Leila; Losada (Nahikari, 31’), Torrecilla (Caldentey, 83’), Guijarro; Putellas (Falcón, 78’), Hermoso i Lucía García.GOLS:1-0 (6’) Rapinoe, de penal. 1-1 (9’) Hermoso. 2-1 (75’) Rapinoe, de penal.ÀRBITRE:Katalin Kulcsar.T.G.:Rapinoe, pels Estats Units i Paredes, per Espanya.

El domini perllongat en el temps en una disciplina dona alguns privilegis a les forces dominants. Els Estats Units és una potència en el futbol femení des de fa dècades i ahir es va veure beneficiat per la seva consideració. Per començar, per l’hàbit de guanyar en les condicions més adverses que moltes vegades escapa de la raó futbolística. També pels motius tècnics, perquè en el xoc la selecció nord-americana va ser altament incomodada però va arribar més a la porteria rival. I per acabar, perquè els condicionants externs, tals com la fortuna o l’arbitratge, apareixen a favor en moments de bloqueig. La sort dels campions, en diuen.

Espanya va caure eliminada en els vuitens de final en la seva primera experiència internacional posterior al boom mediàtic que provocarà a la professionalització del futbol femení. El punt de partida és positiu perquè l’equip de Vilda va plantar cara al conjunt nord-americà, que no va poder desnivellar el xoc fins al minut 75. Però l’eliminació és dolorosa per a la roja perquè va tenir la sorpresa a les seves mans i va caure encaixant dos penals, l’últim dels quals dubtós ja que va necessitar la revisió del VAR durant cinc minuts.

Espanya va ser sòlid en la medul·la, amb una gran actuació del doble pivot i de les centrals, i va atacar per la banda on Lucía García va fer un estrip a Dunn. Va patir, en canvi, amb les laterals. Corredera va ser una aliada del rival i per la banda de Leila va arribar el penal que Rapinoe va convertir només començar. Els Estats Units va tornar l’errada en una pèrdua inexplicable en zona defensiva capitalitzada per Hermoso, amb un gol de bella factura. El gran partit del conjunt de Vilda, ben ordenat tot i haver d’afrontar la baixa de Losada per un cop a l’ull, va incomodar els Estats Units, que no trobava com atacar. En el primer temps, fins i tot va perdre la possessió tot i que Espanya no ho va aprofitar, tenia pocs efectius a davant de la pilota. Guijarro va amenaçar ja al segon temps amb un xut creuat però qui es va endur la classificació van ser les nord-americanes convertint un penal tan casual com dubtós.

ELS VESTIDORS

Ens han hagut de guanyar amb dos penals; el nostre joc ha estat molt bo. La feina, increïble
Jennifer Hermoso
davantera d’espanya
Hem neutralitzat els Estats Units. Hem tingut les nostres oportunitats jugant per les bandes
Jorge Vilda
SELECCIONADOR D’ESPANYA
En l’últim terç ens ha faltat tenir les idees més clares. Hem sortit bé al segon temps
Jill Ellis
seleccionadora dELS eua
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)