Més futbol

Europeu sub 21

Timidesa imprescindible

En el darrer partit contra Polònia, Fabián va conduir la selecció espanyola sub-21, que avui disputa les semifinals de l’europeu, a oferir la seva millor versió en el campionat

Des de ben petit, ha combinat el seu talent innat i el seu físic privilegiat amb un caràcter treballador

Poques coses han canviat des que Fabián oferia recitals amb la samarreta de l’aleví del Betis. “Als que l’hem vist créixer, no ens sorprèn gens que hagi arribat on està i segueixi creixent com està creixent”, explica Miguel Valenzuela, que durant vuit anys va dirigir el futbol formatiu del Betis. “El que la gent ha descobert darrerament, ja fa temps que ho exhibeix. Talent, gol, força física i, per sobre de tot, una fortalesa mental molt per sobre del que correspon a la seva edat”, afegeix Valenzuela. El jove jugador de Los Palacios no ho ha tingut fàcil. S’emociona quan parla de la seva mare, que ha fet créixer sola l’actual jugador dels Nàpols i els seus dos germans, en un entorn amb molt pocs recursos. De fet, el Betis li va donar feina per ajudar-la i sempre va tenir cura d’ella i dels seus tres fills. “No sé què va primer. Segur que la situació familiar el va dur a madurar abans però ja tenia el cap a lloc molt d’hora”, considera Valenzuela. “Mai va perdre el món de vista quan el venien a buscar, dia si i dia també, el Sevilla, el Barça o el Madrid”, adverteix l’ex responsable de la base del Betis. I el jove jugador andalús va anar creixent, fent sempre de la seva timidesa l’element vertebrador dels vestidors que trepitjava. “Parlava poc i era molt tímid. De fet, quan feien els informes, tots els entrenadors ho comentaven. I quan t’acostaves a ell després dels partits sempre responia amb monosíl·labs. Però, sempre s’acabava guanyant-se els seus companys de vestidor i es feia elemental”, recorda Valenzuela.

Ho afirma el mateix Valenzuela, ho admet Ancelotti, el seu actual entrenador al Nàpols on ha enamorat tothom després de pagar per ell una clàusula de 30 milions, i s’ha vist plasmat en els tres partits que la selecció espanyola sub 21 ha disputat en l’europeu. Un cop a la cuixa en el partit inaugural contra l’amfitriona Itàlia, el va deixar fora de combat a la mitja part. I Espanya se’n va ressentir molt. En el partit contra Bèlgica tampoc hi va ser i al combinat espanyol li va faltar aquella arribada de segona línia, aquella darrera passada privilegiada i aquell punch des de la distància que garanteix el seu xut. De nou, De La Fuente el va poder alinear davant Polònia i l’interior de Los Palacios es va fer amo i senyor de la zona ampla. Espanya, que avui (21h, Cuatro) juga les semifinals contra França va oferir la seva millor imatge i va golejar els polonesos. I, sense que que sigui un ecosistema que li agradi massa ni on se senti còmode quan l’àrbitre xiula el final, el jove Fabián va tornar a posar la seva timidesa imprescindible sota els focus.

Portent
Quan era petit, Fabián agafava la pilota a la seva àrea, la conduïa, superava rivals a dojo i marcava aprofitant el seu xut potent amb la cama esquerra. “Amb les dues cames té molta força però, aleshores, l’esquerra era bestial”, diu Valenzuela. Això el va dur a fer una temporada descomunal amb l’aleví del Betis, on es va guanyar el sobrenom durant una època d ’“ El Messi de Los Palacios”.
107
gols
va fer Fabián aquella temporada amb l’aleví del club sevillà.
93,7%
d’encert
en la passada té el de Los Palacios en aquest europeu d’Itàlia. Contra Polònia, a més, la selecció espanyola va fer 728 passades, 92% d’èxit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)