Internacional

Alemanya conté la respiració per Marozsan

Mundial. La migcampista, estrella de la seva selecció, tornarà amb l’equip per jugar els encreuaments tot i tenir un dit del peu fracturat

Alemanya ha convertit el mundial en un passeig. La Mannschaft no ha tingut rival en la fase de grups ni en el primer encreuament de quarts, en els quals ni tan sols ha encaixat una diana, i s’ha convertit en l’única selecció que no ha rebut cap gol fins ara. No ha necessitat tampoc l’aportació de la seva millor jugadora, Dzsenifer Marozsan, que es va lesionar en el primer partit contra la Xina i que, des d’aleshores, no ha tornat a aparèixer. Ahir, la seva seleccionadora, Martina Voss-Tecklenburg, va confirmar la tornada de la jugadora estel·lar, que disputarà els encreuaments amb un dit del peu trencat. El moment de la veritat arriba i Alemanya confia les possibilitats de ser campiona en la migcampista diferencial de l’Olympique de Lió.

Marozsan va tenir una embòlia pulmonar a principis de temporada, però va acabar liderant el Lió cap a la Champions League. Ara vol repetir la gesta amb Alemanya, amb la diferència que la jugadora encara no està recuperada per al partit que avui disputarà la seva selecció contra Suècia (18.30 h, Gol). La causa, una fractura d’un dit d’un peu contra la Xina que no l’ha deixat tornar als terrenys de joc des de la primera jornada. “[Marozsan] serà a l’equip”, va manifestar la seleccionadora alemanya, Martina Voss-Tecklenburg en la roda de premsa prèvia a l’eliminatòria de quarts de final: “No hi ha cap perill addicional. Té el dit trencat i continuarà així. Es tracta de demostrar la seva voluntat al camp i ella hi està disposada”, hi va afegir.

Triomf de país

Marozsan, de 27 anys, no ha fet res més que guanyar amb Alemanya. Va ser la líder de l’equip que va manar l’Europeu sub-17 del 2008, també ho va ser en el Mundial sub-20, en l’Eurocopa del 2013 i en els Jocs Olímpics del 2016. Tots van acabar amb victòria per a Alemanya. Només li falta guanyar un mundial, tot i que, amb 27 anys, encara té una llarga carrera al davant. Alemanya necessita la seva figura per tornar a guanyar una copa que ja va aconseguir de manera consecutiva a principis d’aquest segle (mundials del 2003 i el 2007).

BAIXA

Alemanya no ha tingut rival, tot i l’absència de la seva jugadora estel·lar

ESPERANÇA

La selecció està en el moment ideal per tornar a aixecar la copa del món
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)