Internacional

Els Estats Units, una piconadora

Mundial. La gran favorita es va desfer de l’amfitriona, de manera funcionarial, amb un doblet de Rapinoe, la referència americana

frança 1 Estats units 2

FRANÇA:Bouhaddi, Torrent, Griedge Mbock Bathy, Renard, Amel Majri, Amandine Henry, Gaetane Thiney, Elise Bussaglia, Kadidiatou Diani, Eugenie Le Sommer (Viviane Asseyi, 82’) Gauvin (Cascarino, 76’).ESTATS UNITS:Alyssa Naeher, Kelley O Hara, Abby Dahlkemper, Becky Sauerbrunn, Crystal Dunn, Lavelle (Lindsey Horan, 63’), Julie Ertz, Mewis (Carli Lloyd, 82’), Tobin Heath, Rapinoe (Press, 88’), Alex Morgan.GOLS:0-1 (5’) Rapinoe, de falta; 0-2 (65’) Rapinoe; 1-2 (80’) Renard.ÀRBITRE:Kateryna Monzul (Ucraïna) va mostrar targeta groga a Griedge Mbock Bathy i a Elise Bussaglia.

Els Estats Units demostren en cada partit una gran superioritat respecte a tots els seus rivals. Ja ho van evidenciar en la fase de grups i ho van tornar a repetir en vuitens contra Espanya. El conjunt nord-americà està un graó per sobre de la resta. Quan necessita una mica d’acceleració i posar una marxa més ho fa i quan ha de controlar i refredar el partit, també. Controla totes les facetes del joc. Contra França la dinàmica dels últims partits es va tornar a fer present i encara més després d’un gol en el minut 5 de Rapinoe. Una falta enverinada des de l’esquerra que es va passejar per un bosc de cames fins acabar al fons de la porteria de Bouhaddi. Massa avantatge per als Estats Units, que en la segona part va tancar el partit amb un segon gol de Rapinoe. Nou doblet per a l’americana, que ja va fer dos gols contra Espanya, això sí, de penal.

Un gol de Renard va posar emoció en els últims 10 minuts, però les amfitriones no van poder forçar una pròrroga i els EUA ja estan instal·lats en les semifinals. La favorita és una piconadora.