Internacional

El compte pendent de Messi

Copa Amèrica. En l’esperada semifinal d’aquesta matinada, el millor del món afronta el repte d’oferir la seva millor versió davant del Brasil, contra el qual encara no ha marcat en partit oficial

Tothom espera el millor del millor del món. També serà així aquesta matinada, en el Brasil-Argentina, que, a partir de dos quarts de tres, hora d’aquí (DAZN), determinarà quin dels dos gegants del futbol sud-americà es plantarà a la final de la copa Amèrica. Leo Messi torna a enfrontar-se a un gran repte, aquesta vegada amb el pes de la samarreta de la seva selecció, en un torneig en què no ha ofert la seva millor versió i davant d’un rival, la selecció del Brasil, contra el qual no ha brillat mai. Si més no en partit oficial. En les quatre vegades que el capità del Barça, i de l’albiceleste, s’ha trobat la canarinha en competició oficial, mai no ha vist porteria: zero gols en la final de la copa Amèrica del 2007, a Veneçuela, que va acabar amb un rotund 0-3 per als brasilers: i zero gols també en els tres partits de la lligueta classificatòria per als mundials del 2010 i del 2018 (el Brasil no va haver de classificar-se per al del 2014 perquè n’era l’organitzador).

Dos d’aquests tres partits de les eliminatòries mundialistes, els que l’Argentina va jugar com a visitant, van tenir com a escenari l’estadi Mineirão de Belo Horizonte, on la matinada que ve Messi i els seus disputaran la semifinal de la copa Amèrica contra l’equip amfitrió. En el primer hi va haver empat a zero –de fet, és l’únic partit oficial que el 10 blaugrana no ha perdut contra el Brasil–, i en el segon, l’albiceleste va perdre clarament per 3-0. Aquell 10 de novembre del 2016, a més, Messi es va veure les cares per primera vegada amb Allison Becker, el porter que després es va trobar amb el Barça, en les fatídiques eliminatòries de la Champions contra el Roma i el Liverpool.

‘Hat-trick’

L’únic consol que pot trobar el millor futbolista del món si repassa les vegades que ha jugat contra el gran rival de la seva selecció són un parell d’actuacions en partits amistosos. Especialment la del 9 de juny del 2012, a Nova Jersey, quan va conduir l’Argentina a un brillant triomf amb tres gols, l’últim a cinc minuts del final i en una jugada espectacular. L’altre data del 17 de novembre del 2010, quan va marcar l’únic gol d’un amistós que, segons van publicar alguns mitjans brasilers cinc anys més tard, va servir per pagar suborns a dirigents argentins i brasilers amb el propòsit d’assegurar el seu vot a favor del mundial de Qatar 2022.

Aquesta matinada, en tot cas, va de debò. I Messi prou que ho sap. “El partit contra el Brasil serà seriós, complicat, perquè és un equip fort, individualment i col·lectivament, i perquè juga com a local. Hem de preparar-lo de la millor manera”, deia després del triomf de quarts de final contra Veneçuela. No hi ha millor dia perquè aparegui la millor versió del millor del món.

INSUFICIENT

Oficials
Final copa Amèrica
Argentina-Brasil 0-3
Maracaibo. 15/07/2007
Classif. mundial 2010
Brasil-Argentina 0-0
Belo Horizonte. 18/06/2008
Classif. mundial 2010
Argentina-Brasil 1-3
Rosario. 05/09/2009
Classif. mundial 2018
Brasil-Argentina 3-0
Belo Horizonte. 10/11/2016
Amistosos
Argentina-Brasil 0-3
Londres. 03/09/2006
Argentina-Brasil 1-0
Doha. 17/11/2010
Argentina-Brasil 4-3
Nova Jersey. 09/10/2012
Argentina-Brasil 0-2
Pequín. 11/10/2014
Argentina-Brasil 1-0
Melbourne. 09/06/2017
El partit serà complicat, perquè el Brasil és un equip fort, individualment i col·lectivament, i juga com a local

EL MINEIRÃO

4
gols
ha marcat Messi al Brasil. Tots en partits amistosos. Set vegades s’ha quedat sense marcar.
Messi va caure contra el Brasil a Belo Horizonte en partit oficial, per un clar 3-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)