Internacional

Vargas - Guerrero, duel al gol

Copa Amèrica. Els dos màxims golejadors del torneig en actiu s’enfrontaran aquesta matinada en la semifinal defensant, respectivament, les samarretes de Xile i el Perú

La semifinal de la copa Amèrica, en què la matinada que ve, a dos quarts de tres (DAZN), s’enfrontaran les seleccions de Xile i el Perú, posarà cara a cara els dos màxims golejadors en actiu del torneig: el xilè Eduardo Vargas i el peruà Paolo Guerrero. Un al·licient afegit a aquest clàssic del Pacífic, del qual sortirà el rival que s’enfrontarà en la gran final al guanyador del Brasil - Argentina que s’ha disputat aquesta matinada passada. A Porto Alegre, damunt la gespa de l’Arena do Grêmio, Vargas, de 29 anys, i Guerrero, de 35, defensaran la samarreta de les seves seleccions amb un sarró de 12 gols acumulats en la copa Amèrica. Tots dos estan a cinc dels dos màxims golejadors històrics de la fita continental: el brasiler Zizinho i l’argentí Norberto Méndez, que són líders amb 17 dianes. Això sí, Eduardo Vargas els ha marcat en setze partits, sis menys que els que ha disputat Paolo Guerrero. Aquest, però, ha participat en cinc edicions de la copa Amèrica, dues més que el xilè, i en totes ha marcat.

En l’actual copa Amèrica, Vargas i Guerrero es van posar d’acord per marcar en la mateixa data, el 18 de juny. Aquell dia Guerrero va signar un dels gols en el triomf del Perú contra Bolívia (1-3), a Maracanã, i Vargas va fer un doblet en la golejada de Xile al Japó (0-4). Després, ja no han vist porta. Tot i això, aquesta matinada seran les principals referències ofensives de les seves seleccions. Vargas, a més, saltarà a la gespa conscient que la selecció peruana li va especialment bé, ja que és l’equip contra el qual ha marcat més vegades vestint la samarreta de Xile: dels 38 gols que ha anotat amb la roja, set han estat contra el Perú. A Lima recorden amb especial amargor els dos gols que va signar, l’octubre del 2015, en la fase de classificació per al mundial de Rússia 2018, quan Xile va derrotar el Perú a domicili per 3-4 i, encara més, el segon doblet que els va fer encaixar, el 29 de juny d’aquell mateix any, per perdre la semifinal d’una copa Amèrica que s’acabaria emportat la selecció xilena.

Eduardo Vargas va debutar en la copa Amèrica del 2015 i, en la seva primera aparició, va tancar la victòria de Xile contra l’Equador (2-0). Contra Mèxic també va marcar un dels tres gols de la seva selecció (3-3), però va ser en la ja esmentada semifinal contra el Perú quan es va consagrar, amb dues dianes que el van convertir en màxim golejador, al costat, precisament, de Guerrero. La seva segona participació en la copa Amèrica, l’any següent, la va liquidar amb sis gols gràcies a un doblet contra Panamà i a un pòquer contra Mèxic, en una de les actuacions més memorables de la selecció xilena i de Vargas mateix.

Paolo Guerrero va debutar en la copa Amèrica l’any 2007, a Veneçuela, i va ser considerat el millor jugador de la seva selecció, que va arribar als quarts. Va fer un sol gol, contra l’Uruguai, en el partit de debut. El 2011, a l’Argentina, va signar cinc gols en cinc partits –un a l’Uruguai, un a Mèxic i tres a Veneçuela–, que el van convertir en màxim golejador del torneig i van ajudar el Perú a aconseguir un meritori tercer lloc. Quatre anys més tard, a Xile, va fer un hat-trick contra Bolívia, en els quarts de final, i va anotar el gol que va sentenciar el partit contra Paraguai en el partit pel tercer lloc. Amb un total de quatre dianes, Guerrero va ser, juntament amb Eduardo Vargas, el màxim golejador del torneig. Finalment, en la copa Amèrica centenari del 2016, que es va jugar als Estats Units, va marcar el gol del triomf de la seva selecció contra Haití.

PAOLO GUERRERO

El veterà davanter peruà ha marcat en cinc edicions de la copa Amèrica

EDUARDO VARGAS

El Perú és el rival contra el qual ha marcat més gols jugant amb la seva selecció

A CINC GOLS DEL TOP

12
gols
han marcat Guerrero i Vargas, cinc menys que els golejadors històrics (Zizinho i Méndez).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)