Més futbol

Amb la fórmula habitual

Mundial. Marcant aviat, mostrant efectivitat i defensant- bé, els Estats Units es classifiquen per a la final en superar Anglaterra, que va fallar un penal

ANGLATERRA 1 ESTATS UNITS 2

ANGLATERRA:Telford, Bronze, Houghton, Bright, Stokes, Walsh (Moore, 71’), Scott, Nikita Parris, Daly (Stanway, 90’), Mead (Kirby, 57’) i White.ESTATS UNITS:Naeher, O’Hara (Kireger, 94’), Dahlkemper, Sauerrbrunn, Dunn, Ertz, Lavelle (Mewis, 64’), Horan, Heath (Lloyd, 79’), Press i Morgan.GOLS:0-1 (9’) Press. 1-1 (19’) White. 1-2 (30’) Morgan.ÀRBITRE:Alves Batista. T.G.: A l’anglesa Parris. I a les americanes Horan i Sauerbrunn. T.V.: A l’anglesa Bright.

Els Estats Units es van classificar ahir per a la cinquena final de mundial de la seva història. I ho van fer amb la fórmula amb què han superat fases en aquesta edició. Sortint en tromba, veient porteria aviat, marcant quan pitjor ho passaven i defensant-se bé a les acaballes. Fins i tot, Anglaterra va tenir un penal per empatar a falta de deu minuts que Houghton va fallar davant Naeher.

Tant Anglaterra com els Estats Units van fer gala d’allò que les ha definit durant tot el mundial. L’habitual gol matiner de les nord-americanes, el va respondre Anglaterra, que monopolitzava la possessió, mitjançant la golejadora Helen White, que ha marcat en tots els partits que ha jugat. El gol va fer mal a les nord-americanes, que van tornar a veure porteria quan pitjor ho passaven: Alex Morgan, que ahir feia 30 anys, va fer el 2-1 amb una subtil rematada de cap. Després de la represa, Anglaterra va ser millor. L’àrbitra va anul·lar el gol de l’empat de les angleses, que també van fallar un penal que hauria forçat la pròrroga.

Els EUA, però, van fer gala del seu potencial i van accedir a la final.