Internacional

Un cadenat inexpugnable

Copa Amèrica. El Brasil es disputa el títol contra el Perú, una selecció a qui ja va golejar per 5-0 en la primera fase, amb el gran repte d’acabar tota la competició sense encaixar ni un gol

brasil perú

BRASIL:Alisson; Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Filipe Luis, Casemiro, Arthur, Coutinho, Everton, Gabriel Jesús i Firmino.PERÚ:Pedro Gallese; Advíncula, Zambrano, Abram, Trauco; André Carrillo, Renato Tapia, Yoshimar Yotún, Edison Flores, Christian Cueva i Paolo Guerrero.ÀRBITRE:Roberto Tobar (xilè).ESTADI:Maracaná.

Encara que pugui semblar sorprenent, una de les claus que han portat la selecció del Brasil a la final de la copa Amèrica 2019 que es disputa avui a l’estadi de Maracanã, és la fortalesa defensiva. El cadenat inexpugnable de l’equip de Tite és un dels factors que expliquen que la canarinha estigui en disposició d’endur-se el seu novè títol i posar fi a una sequera de dotze anys. No pot fallar tampoc el Brasil en la tradició de proclamar-se campió sempre que ha estat l’amfitrió del torneig. País de tradició de davanters dotats de màgia i tècnica, el combinat brasiler actual destaca per l’equilibri en totes les seves línies i, absent Neymar per lesió, una de les figures més destacades ha estat Dani Alves, l’incombustible lateral dret exblaugrana. Aquest Brasil és molt sòlid al darrere i els davanters ajuden més que ningú en tasques defensives.

El Brasil arriba a la final contra el Perú, un equip a qui ja va golejar per 5-0 en la primera fase, sense haver encaixat cap gol. Si es proclamen campions sense encaixar-ne cap serà el primer cop que el Brasil guanya una copa Amèrica imbatut. Una gesta que només han assolit l’Uruguai el 1917 i el 1987, i Colòmbia al 2001. És, per tant, un al·licient més i un repte que motiva la canarinha, que a hores d’ara no es planteja la possibilitat de deixar escapar el títol. El seu camí cap a la final de Maracanã és el següent: victòria per 3-0 contra Bolívia, empat sense gols contra Veneçuela, golejada al Perú per 5-0, victòria per 4-3 en la tanda de penals després d’empatar a zero contra Paraguai i triomf per 2-0 en les semifinals contra l’Argentina de Leo Messi. En cas que Brasil acabi la final de la copa Amèrica sense encaixar i ho repeteixi en l’amistós que disputarà al setembre contra Colòmbia arribarà a la seva major sèrie de partits seguits (9) amb la porteria imbatuda en 105 anys d’història. Aviat és dit. “M’agrada que valorin aquesta dada perquè formo part de la part defensiva de la selecció, però vull aclarir que la defensa no es limita al porter, els quatre defenses i els volants. Al Brasil la defensa comença amb els davanters, que sempre ens estan ajudant”, va assenyalar Casemiro. “És important no encaixar gols perquè això dona confiança a tot l’equip, especialment als davanters a l’hora d’atacar, i és una cosa imprescindible per aconseguir el nostre objectiu final que és conquerir el títol”, hi va afegir Marquinhos.

I trencar tot aquest entramat defensiu és el gran objectiu de la selecció del Perú, que ha anat de menys a més durant la competició. Va començar amb un empat sense gols contra Veneçuela, es va imposar a Bolívia per 1-3, va sortir golejada contra el Brasil i va superar Uruguai en la tanda de penals –el blaugrana Luis Suárez va fallar el decisiu–. Un dels seus millors partits del torneig, però, el va firmar en les semifinals contra Xile, a la qual va superar per 0-3. Els peruans intentaran el miracle gràcies a la seva solidesa defensiva i al poder que els dona la il·lusió de tornar a una final de la copa Amèrica quaranta quatre anys després de l’última, la del 1975, i que precisament va acabar amb victòria de la blanquiroja.

EL PRECEDENT

El Brasil va golejar l’equip del Perú per 5-0 en la primera fase del torneig
És important no encaixar gols perquè això dona confiança a l’equip, i és imprescindible
Marquinhos

“Arthur és un jugador que m’ha sorprès”

El brasiler Cafú va destacar que el jugador del Barça Arthur Melo havia estat un dels jugadors més destacats de tota la copa Amèrica. “Sincerament, m’ha sorprès Arthur, per la manera com ha entrat en la selecció del Brasil , com ha acceptat la responsabilitat i com ha estat jugant.” El blaugrana té la confiança absoluta de Tite.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)