1a divisió

Una ferida enquistada

1a divisió. Gareth Bale esgota els seus dies com a jugador del Real Madrid amb una situació ja públicament tensa amb Zinedine Zidane, que el va deixar fora de l’amistós contra el Bayern

Un 30% de les copes d’Europa que ostenta el Real Madrid duen el segell de Gareth Bale. Guanyador de quatre, capaç de marcar gols en dues finals, de deixar estampes immortals com la xilena contra el Liverpool en l’edició del 2018 i de convertir un dels cinc penals del conjunt blanc en la final de Milà contra l’Atlético, el que a qualsevol li hauria valgut per formar un lloc a l’olimp, a l’extrem gal·lès no li ha servit ni tan sols per guanyar-se l’unanimitat d’una afició que avui observa impassible com l’atacant de Cardiff esgota els seus dies sota la disciplina de Zinedine Zidane amb una ferida oberta.

Sempre penalitzat per la seva escassa adaptació, per la seva incapacitat per comunicar-se en castellà i per una passió pel golf que ha aixecat polseguera durant les seves inacabables lesions, Bale ja sap públicament que no seguirà la temporada vinent al Santiago Bernabéu. “Si pot marxar demà, millor per a tothom”, va sorprendre Zidane la matinada de dissabte a diumenge, just després de deixar el gal·lès fora de l’amistós contra el Bayern de Munic, al·legant que el club està acabant d’arrodonir la seva venda. Un traspàs difícil, tenint en compte que encara li queden tres anys de contracte i que percep 16 milions d’euros nets per temporada, una xifra difícil de trobar en un mercat que ha seguit de prop el rendiment d’un futbolista que, l’any 2013, va costar 100 milions d’euros a Florentino Pérez.

Expectant sobre quin pot ser el seu destí –amb el futbol xinès, el Manchester United i un possible retorn al Tottenham com a principals candidats–, el que ja sap el Madrid és que Bale marxarà fent soroll. “Zidane és una vergonya, no demostra respecte per un futbolista que ha donat tant pel Real Madrid”, va exclamar, ahir, el representant de Bale, un Jonathan Brenett que, mentre busca una escapatòria al laberint del seu client, ja du setmanes dinamitant amb declaracions una situació enquistada.

FRASES

No és res personal contra Bale, però si pot marxar demà serà millor per a tothom
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Zidane és una vergonya, no té cap respecte per algú que ha donat tant al Real Madrid
Jonathan Brenett
representant de gareth bale

Golàs de Rodrygo, però inici amb derrota

El Real Madrid 2019/20 ja s’ha posat a caminar i ho va fer amb derrota en l’amistós que el va enfrontar al Bayern de Munic en el primer amistós de pretemporada a Houston. Zinedine Zidane va presentar un onze amb única cara nova, la d’un Eden Hazard amb el dorsal 50 a l’esquena i una silueta pròpia de qui encara necessita que faci efecte la pretemporada. Lluny de la seva millor forma, el belga no va poder brillar contra els muniquesos, que van avançar-se aviat gràcies a una diana de Corentin Tolisso i que van replicar, ja en la segona, gràcies a una bona maniobra de Robert Lewandowski i a una rematada des de dins l’àrea de Serge Gnabry. Ja aleshores, Zizou havia engegat una bateria de canvis que va permetre a Ferland Mendy, Take Kubo, Luka Jovic i Rodrygo Goes jugar els seus primers minuts amb la indumentària blanca. Només l’extrem brasiler, però, que tindrà fitxa del filial aquesta temporada, va poder deixar el seu segell amb un gran xut de falta que va permetre al Madrid retallar distàncies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)