1a divisió

No ho veuen gens clar

Real Madrid. El madridisme trontolla després de la dolorosa golejada (3-7) que va rebre l’equip de Zidane contra l’Atlético. Florentino es carrega d’arguments per portar més galàctics al club blanc

És veritat que la competició no comença fins al 17 d’agost. És veritat que d’un amistós de pretemporada no es poden extreure conclusions definitives. Però el 3-7 que ahir a la matinada va trepitjar el Real Madrid en el derbi contra l’Atlético que es va disputar a l’estadi MetLife de Nova York ha fet saltar totes les alarmes en l’entorn madridista. “Per a nosaltres era un amistós i per a ells, no”, va sentenciar Zidane després del partit. “El resultat no em preocupa, però fa mal”, va reconèixer, amb un posat que fa pensar que ell també està tocat.

La il·lusió que va generar el retorn del francès a la banqueta blanca, l’11 de març passat, quan el Real Madrid havia quedat fora de totes les competicions, a poc a poc es va consumint, i tot allò que representava es comença a posar en dubte. D’entrada, perquè els canvis que va prometre, de moment, no es veuen enlloc: disposa, bàsicament, dels mateixos futbolistes que el curs passat van quedar a 17 punts del Barça en la lliga, que no han millorat el seu rendiment. Courtois, Carvajal, Sergio Ramos, Varane i Marcelo continuen sent el seu bloc defensiu. Toni Kroos i Luka Modric gestionen el mig del camp i, al davant, Karim Benzema és inamovible. D’entre els nouvinguts, només Eden Hazard sembla que té un lloc fix en la columna vertebral. El belga és, de fet, l’única figura contrastada que Florentino Pérez ha portat aquesta pretemporada. I no perquè no hagin aparegut els noms d’altres suposats galàctics, com ara Pogba, Neymar i fins i tot Christian Mbappé. L’escenari és, en tot cas, absolutament favorable perquè l’amo de la llotja del Bernabéu es posi la mà a la butxaca i vesteixi de blanc algun crac mundial.

A Zinedine Zidane també se li retreu que no aconsegueixi injectar la intensitat necessària als seus jugadors. Un fet que, d’alguna manera, ell mateix va reconèixer la matinada d’ahir, després de la dolorosa golejada contra l’Atlético. “No hem entrat bé en el partit, hem tingut menys intensitat i ens n’han fet set...” Hi ha temps, encara no va de debò, però aquest Real Madrid no transmet bones sensacions.

El 3-7 ressona per tota la premsa mundial

La premsa d’arreu del món coincideix a destacar la humiliant golejada que va rebre el Real Madrid la matinada d’ahir. Així, en una edició especial del diari As, la portada exclamava: “Un equipàs i una ruïna.” Marca, per la seva banda, parlava d’un “bany per a la història”. A l’Argentina, el diari Olé destacava la “pallissa d’El Cholo al Real”. A Itàlia, La Gazzetta dello Sport es preguntava si havia estat un partit amistós. Al Brasil, Globoesporte cridava “Obre els ulls, Madrid!”, mentre que als Estats Units, on es va disputar el partit, Sports Illustrated deia que “l’Atlético destrossa el Real Madrid en un thriller de 10 gols”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)