1a divisió

Athletic Club

Aritz Aduriz

El do que mai es perd

Aduriz, que es retirarà a finals d’any, va ser el primer golejador del nou curs

És, de molt, el màxim realitzador de l’Athletic passats els 30 anys

“És un animal competitiu per com es cuida; arriba el primer i marxa l’últim”, va comentar el tècnic Garitano

Passen els anys i l’idil·li amb el gol d’Aduriz continua intacte. A San Mamés són conscients que només els queda un any per gaudir-ne després que el davanter donostiarra anunciés que aquest seria el seu darrer curs com a professional, però de moment la temporada ha començat de la millora manera possible. Centrada des de la banda dreta de Capa i plàstica rematada de tisora que va superar Ter Stegen i va donar el triomf a l’Athletic en el 89. Un minut sobre el terreny de joc, un contacte amb la pilota i una diana que val tres punts.

“És una sort poder seguir gaudint d’Aduriz. Ens ajudarà molt en aquest rol; no perd precisió en la rematada”, va dir el seu tècnic, Gaizka Garitano, que en l’estrena de la competició va aconseguir esprémer al màxim els avantatges de tenir un jugador com ell en el paper de revulsiu: “Ja vaig dir que sempre estaria a disposició de l’Athletic i de l’equip per ajudar, i avui [per divendres] ho he pogut demostrar”, va declarar el jugador.

La virtut de la maduresa

Amb 38 anys i un darrer curs marcat per les lesions, el 20 vol esprémer al màxim els darrers passos d’una carrera marcada per un domini innat de l’art d’enviar la pilota al fons de la xarxa que ha anat cultivant i millorant amb el pas dels anys. “És un animal competitiu per com es cuida; arriba el primer i marxa l’últim [de Lezama]”, explica Garitano sobre un futbolista que, passada la trentena, ha arribat al zenit de la seva carrera convertint-se en el jugador de l’Athletic amb més gols un cop complerts els 30 anys després de tornar a San Mamés l’any 2012. 149 dianes a partir de la trentena, unes xifres golejadores molt per sobre de les 64 dianes de Telmo Zarra i que l’han convertit en una referència per als seus companys. “La base de l’Athletic són els joves. Se’ls ha de donar confiança i anar a poc a poc amb ells, però ens ajudaran molt durant tot l’any”, va explicar el davanter, conscient del seu rol enguany dins l’equip després d’entregar definitivament el curs passat el relleu a Iñaki Williams, un punta allunyat del prototip de davanter basc, però destinat a marcar també una època amb la samarreta blanc-i-vermella i que podrà seguir creixent al costat d’Aduriz un darrer any. “Estic molt content per Adu. És el seu últim any i vull que marxi fent molts gols”, va dir Williams.

39
anys
tindrà Aduriz quan es retiri a final d’aquest curs. El futbolista ho va anunciar tot just una setmana abans de començar la lliga.
149
dianes
ha anotat el punta de Sant Sebastià des del seu retorn a l’Athletic el 2012. És el futbolista que més gols ha marcat amb la samarreta blanc-i-vermella un cop complerts els 30 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)