Internacional

Un flaix a l’Emirates

Dani Ceballos s’ha posat a la butxaca l’afició de l’Arsenal després de tan sols 83 minuts de joc a l’Emirates en la Premier

L’andalús va donar dues passades de gol en la seva estrena com a titular, fet que només havien aconseguit abans per al club Henrikh Mkhitaryan i Ray Parlour

Hi ha pocs futbolistes que entrin per la vista com Dani Ceballos (Utrera, 1996). Quan se li dona pista, l’andalús flota sobre la gespa. Fluctua al voltant de la pilota, oferint solucions constants. Atrau i la deixa anar, s’ofereix i va desfent els nusos que genera el rival al seu pas. Quan apareix en tota la seva universalitat, no deixa indiferent. I és dels futbolistes capaços d’embruixar tot un estadi en tan sols un matí de futbol.

Ho ha fet al nord de Londres, amb una afició de paladar educat com la de l’Arsenal i que el va acomiadar dempeus, com si es tractés d’un futbolista d’època, després de tan sols 83 minuts de futbol davant la seva nova parròquia. Arraconat per Zinedine Zidane, incapaç de donar-li l’alternativa en un mig del camp envellit i amb símptomes de fatiga, Ceballos ha aterrat a la Premier League amb la força amb què sol actuar cada vegada que s’enfunda la samarreta de la selecció espanyola sub-21, aglutinant un lideratge indiscutible i empenyent els aficionats gunners a establir paral·lelismes entre l’andalús i Santi Cazorla, i fins i tot a evocar els primers dies de futbol de Cesc Fàbregas al nord de Londres. Deslligat per Unai Emery –“va començar jugant de 10 i després va passar a fer de 8 intercanviant-se amb Willock; la nostra idea és que estigui al màxim de còmode possible”, va dir el basc–, Ceballos va ser el futbolista que més metres va cobrir a la gespa de l’Emirates, el que més pilotes va tocar (97) en el partit contra el Burnley, el que més passades va intentar (70, amb un 90% d’encert), el que més ocasions de gol va generar (4), i només Nicolas Pépé, un especialista en la matèria, va regatejar tant com ell. Un aglutinador de joc avalat per les estadístiques i concretat a prop de l’àrea, on el futbolista encara propietat del Real Madrid va servir les dues assistències del partit, a Lacazette i Aubameyang, i es va convertir en el tercer jugador, després de Henrick Mkhitaryan i Ray Parlour, a aconseguir-ho amb la samarreta de l’Arsenal.

“Ha estat el millor de llarg, sempre connectat a la pilota, sempre intentant crear per a l’equip. És una meravella veure’l jugar”, va opinar després del partit Robin van Persie, vella llegenda gunner. I encara que José Mourinho, en el seu nou rol a Sky Sports, ha manifestat que és un fitxatge innecessari –“l’Arsenal ja té jugadors en aquest rol com Mkhitaryan o Özil”–, al nord de Londres han acceptat Ceballos com un dels grans ingredients per il·lusionar-se amb una temporada diferent i entre els aficionats ja fan números sobre un possible fitxatge a títol definitiu a final de temporada.

Sense opció de compra
L’Arsenal ha aconseguit la cessió de Ceballos, però no té la possibilitat de comprar-lo automàticament en cas que les seves actuacions continuïn enlluernant el nord de Londres.
70
passades
va intentar Ceballos en el seu debut com a titular en la Premier. Tot i no acabar el partit, cap jugador sobre la gespa va igualar els seus registres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)