1a divisió

1a divisió

Una maduració atípica

Odegaard va marcar a Mallorca el seu primer gol a primera divisió, confirmant que ha tornat madur del seu pas per Holanda

El noruec ha sabut trobar calma per fer aflorar el seu talent en un entorn difícil, després que el Madrid hagués fet disparar les expectatives signant-li un contracte estratosfèric

Va haver-hi uns dies en què la vida de Martin Odegaard (Drammen, Noruega, 1998) es va convertir en un càsting. I no precisament perquè algú li donés una oportunitat, ben al contrari, sinó per ser escollit entre els millors. Internacional amb la selecció noruega amb tan sols 15 anys, el prometedor atacant nòrdic va estar a les instal·lacions del Bayern de Munic i del Manchester United per acabar decantant-se per l’oferta estratosfèrica del Real Madrid, que, amb tan sols 16 anys, ja li va oferir un salari de futbolista consolidat, amb el camí ja recorregut.

I sent tan sols un adolescent, el més normal era veure’s engolit per una expectativa desproporcionada. I més, en un entorn hostil. “Ja m’agradaria a mi cobrar el que diuen que cobrarà”, va exclamar el capità del Madrid Castella, Sergio Aguza, posant de manifest la disconformitat de molts dels joves del futbol de base blanc per haver de compartir el dia a dia amb un futbolista que percebia uns 100.000 euros setmanals.

Però rere el que semblava un cas anòmal, una deformació pròpia del futbol modern, també hi havia la història d’un noi amb els peus a terra i un mètode apamat per la mentalitat del seu pare, Hans Erik Odegaard, coneixedor de l’ofici, exfutbolista i també exdirector esportiu, que va tatuar en el talentós futbolista esquerrà la cultura del treball, construint un camp de futbol artificial annex a casa seva i polint el seu talent. “Martin ha treballat una quantitat d’hores increïble. Hi ha tres factors clau: entrenar-se molt, entrenar-se bé i entrenar-se pel camí correcte. Ell sempre s’ha entrenat amb pilota, perfeccionant el seu toc i com sortir de la pressió”, va confirmar Hans Erik. I sobre aquesta disciplina de treball, Odegaard, encara amb 20 anys, ha estat capaç de sobreviure a la precocitat del seu contracte i anar trobant escenaris per poder desenvolupar-se. Primer, en clubs de la classe mitjana alta de la lliga holandesa, el Heerenveen i el Vitesse, i ara, escollint la Real Sociedad com l’escenari ideal per fer el pas previ a un club de la magnitud del Madrid. “Em van deixar triar, i crec que la Real era el lloc ideal, un club que aposta pels futbolistes joves”, va exposar el noruec en la seva presentació, en un castellà perfecte i a les portes d’una primera experiència en la lliga que ha començat amb la naturalitat que Odegaard s’ha sabut llaurar malgrat l’estridència del seu cas. Prescrit Xabi Prieto i esfumat Sergio Canales, la Real necessitava aquell futbolista delicat a tres quarts de camp, precís en l’última passada i verinós en els últims metres. Atributs que Odegaard ha anat afilant durant un procés de maduració necessari per a qualsevol i que la fama no semblava disposada a concedir al noruec, autor de l’únic gol contra el Mallorca, cosa que confirma tot el que se li podia intuir quan tan sols tenia 16 anys.

Rumors de retorn
Tot i haver signat una cessió de dos anys amb el conjunt basc i haver-se mostrat receptiu a complir-los, ahir el diari AS assegurava que el Madrid està valorant la possibilitat de recuperar-lo a finals d’aquesta mateixa temporada.
51
passades
per partit ha fet Odegaard en aquesta lliga, i n’ha completat un 86%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)