Internacional

Les cessions creixen com un remei d’emergència

Internacional. Un 40% dels moviments en l’últim dia de mercat a Alemanya, Itàlia i França són préstecs. Els grans equips s’involucren en una fórmula que revalora jugadors i estalvia sous

En l’habitual frenesí de l’últim dia de mercat, les cessions van tenir un paper molt important. Un 40% dels moviments produïts durant el dia d’ahir entre Alemanya, Itàlia i França van ser préstecs. Aquesta fórmula ha passat de ser només apta per a clubs petits o jugadors joves a la recerca de minuts a una solució per als grans clubs que s’estalvien sous, esquiven controls financers i revaloren jugadors que, amb més minuts, tenen més números de sortir traspassats.

En aquesta fórmula hi ha involucrats clubs de tota mena: grans, mitjans i petits. Els grans focus de la jornada d’ahir, sempre controvertida, se’ls van emportar els transatlàntics, la majoria, protagonitzant cessions de gran impacte. La més important es va madurar durant tota la jornada d’ahir, però no es va fer oficial fins que quedava una hora perquè tanqués el mercat a França. Mauro Icardi va renovar per l’Inter de Milà fins al 2022 i va ser immediatament enviat al París Saint-Germain, que, tot i incorporar-lo prestat, es guarda una opció de compra sobre el punta argentí. Aquesta opció és de 70 milions d’euros, segons la premsa italiana. El PSG va ser el gran europeu que més es va moure en el darrer sospir del mercat. Tot i haver-se quedat amb Neymar, els francesos van incorporar Keylor Navas traspassat, tot enviant cedit Areola al Madrid i, a més, van prescindir de Jesé Rodríguez, que marxa cedit a l’Sporting de Portugal.

A Itàlia

El gran moviment al país transalpí va ser l’arribada d’Henrikh Mkhitaryan a la Roma. El futbolista armeni va ser enviat a l’equip capitalí només 24 hores després de vestir la samarreta de l’Arsenal en el xoc contra el Tottenham (2-2) també en qualitat de cedit. La Roma va pagar tres milions d’euros a la Juventus i ha inclòs uns 100.000 variables, segons la comunicació oficial en què no hi havia cap rastre d’opcions de compra. L’equip de Fonesca també ha incorporat com a cedit Nikola Kalinic, procedent de l’Atlético de Madrid a canvi de 2 milions d’euros, però l’acord sí que conté una opció de compra opcional de 9 milions d’euros. També a Itàlia ha recaigut Fernando Llorente, alliberat després de la seva etapa al Tottenham on va assolir la final de la Champions mentre que el Milan es va reforçar amb Rebic, cedit amb opció de compra.

SERIE A
ALTES
Darmian (Man. United) Parma
Mkhitaryan* (Arsenal) Roma
Wesley (Flamengo) Hellas V.
Kjaer* (Sevilla) Atalanta
Dos Santos (Flu.) Fiorentina
Rigoni* (Zenit) Sampdoria
Kalinic* (At. Madrid) Roma
Llorente (Tottenham) Nàpols Duncan (Liverpool) Fiorentina Rebic* (Eintracht) Milan Sala (Sampdoria) SPAL Ujkani (Rizespor) Torí Rómulo (Genoa) Brescia Matri (Sassuolo) Brescia Ankersen (Copenh.) Genoa Romagna* (Càller) Sassuolo Goldaniga* (Sassuolo) Genoa Stepinski (Chievo) Hellas V. Okaka (Watford) Udinese Verdi* (Nàpols) Torí Ghezzal* (Leicester) Fiore.
BAIXES
Michael* (Bolonia) Cremon.
Bradaric* (Càller) Hajduk S.
Despodov* (Càller) S. Graz
Dickmann* (SPAL) Chievo V.
Hetemaj (Chievo) Benevento Babacar* (Sassuolo) Lecce Gonalons* (Roma) Granada
LIGUE 1
ALTES
Boudaoui (Paradou) Niça
Keylor N. (Madrid) PSG
Blas (Guingamp) Nantes
Diomande (Guidars) Lió Prcic (Llevant) Estrasburg Raphinha (SCP) Rennes Icardi* (Inter) PSG Chouiar (Lens) Dijon Keita (Dijon) Lens
BAIXES
Ciss (Angers) Nancy
Areola* (PSG) Madrid
L.Gustavo (OM) Fenerbahçe Jesé (PSG) Sporting CP
BUNDESLIGA
ALTES
Wolf* (Dortmund) Hertha B.
Bittencourt* (Hoff.) Werder B.
Grifo (Hoff.) Friburgo
Schick* (Roma) RB Leipzig
André Silva (Milan) Eintracht

ICARDI

Arriba a París cedit amb una opció de compra de 70 milions d’euros
El préstec de l’Arsenal cap a la Roma té un preu de 3 milions d’euros

MKHITARYAN

La cessió al Milan és amb una opció de compra després de dues temporades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)