1a divisió

Judici a 36 futbolistes

1a divisió. Comença a València la causa que investiga el suposat tripijoc del partit entre el Llevant i el Saragossa del curs 2010/11. Els valencians haurien cobrat per deixar-se guanyar

Va començar ahir a la Ciutat de la Justícia de València un judici històric, el del suposat tripijoc del partit entre el Llevant i el Saragossa de la temporada 2010/11. Es jutja per primera vegada a l’Estat el tripijoc d’un partit de futbol i el cobrament de comissions per deixar-se guanyar; estan acusades fins a 42 persones, 36 futbolistes i exfutbolistes professionals, entre ells el jugador del Girona, Stuani, a més del Saragossa com a persona jurídica. El partit en qüestió va acabar amb victòria del Saragossa, que va salvar la categoria, i que va comportar que el Deportivo baixés a segona divisió. Anticorrupció demana dos anys de presó per als esportistes i la seva inhabilitació per 6 anys i quatre anys de presó per als directius del club aragonès. LaLiga i el Deportivo, que són l’acusació particular, demanen quatre anys de presó.

El dia d’ahir es va centrar en les qüestions prèvies. La majoria dels advocats de la defensa van demanar que els seus clients no hagin de ser presents en el judici perquè juguen lluny de València. Una bona part d’aquests advocats, a més de la defensa del Saragossa, demanen l’anul·lació del judici. Argumenten que la denúncia que va originar el cas va arribar de Javier Tebas i que aquest va fer aquest pas per una informació que li va traslladar un client seu al seu despatx d’advocats. Segons les defenses, Tebas va prescindir del secret professional i va denunciar el seu client com a president de la lliga a la fiscalia anticorrupció. Aquesta teoria va rebre la resposta dels advocats de les acusacions, que diuen que la denúncia neix després d’una trucada de l’expresident del Deportivo, Augusto César Lendoiro, a Tebas.

Les acusacions tenen tres indicis per tractar d’aconseguir una sentència condemnatòria. Un és la transferència d’un milió d’euros des del Saragossa a alguns dels seus jugadors sense que se’n sàpiguen els motius. Coincideix amb una reducció important de despeses de molts jugadors del Llevant en els mesos posteriors al partit. Ho acredita una investigació del Ministeri d’Hisenda. I, per últim, un informe estadístic que aporta LaLiga i que demostra que no hi va haver tensió competitiva en el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)