Internacional

Una victòria de dues cares

Classificació Eurocopa 2020. Espanya fa una gran primera meitat en l’estrena oficial de Robert Moreno com a primer entrenador, però acaba patint

romania 1 espanya 2

ROMANIA:Tatarusanu; Benzar, Nedelcearu, Chiriches, Grigore, Tosca; Deac (Maxim, 72’), Marin, Stanciu (Hagi, 63’); Puscas i Keseru (Florin Andone, 56’).ESPANYA:Kepa; Jesús Navas, Ramos, Llorente, Jordi Alba; Busquets, Saúl, Fabián; Ceballos (Sarabia, 76’), Rodrigo (Oyarzabal, 71’) i Alcácer (Hermoso, 84’).GOLS:0-1 (29’) Ramos, de penal. 0-2 (47’) Paco Alcácer. 1-2 (59’) Andone.ÀRBITRE:Deniz Aytekin.T.G.:a Marin; i a Ramos, Saúl i Kepa.T.V.:directa al visitant Llorente (79’).

Robert Moreno ja mana i en la seva estrena després de ser nomenat oficialment seleccionador va aconseguir una victòria de dues cares en un territori en què el combinat espanyol no està acostumat a guanyar. La roja mai havia guanyat a Romania, però en un primer temps convincent no va semblar sentir el pes de la història; en els últims minuts, però, després del gol d’Andone i l’expulsió de Llorente, va acabar patint.

El canvi generacional és evident en la roja en els darrers mesos, i Robert Moreno ho va accentuar repetint amb Kepa sota pals i donant els comandaments a Fabián, Saúl i Ceballos. I l’equip va rutllar, sobretot en el primer temps, en què va ser infinitament superior al conjunt de l’est d’Europa, que, tot i mostrar-se ordenat i agressiu en defensa, va sobreviure bàsicament gràcies a les intervencions del seu porter. En els sis primers minuts Tatarusanu ja havia aturat dos xuts d’Alcácer, una constant en tot el primer temps. Només Ramos, en transformar un penal rigorós sobre Ceballos, va aconseguir obrir la llauna (29’).

En la represa, però, el guió va ser ben diferent. En primer lloc, perquè el combinat espanyol va necessitar poc més d’un minut per tornar a perforar la porteria després d’una gran jugada de combinació culminada per Alcácer, i en segon lloc, perquè el domini aclaparador dels visitants va desaparèixer. El partit va perdre el ritme i en la intranscendència els locals s’hi van sentir molt més còmodes. Un vell conegut de la lliga espanyola, Florin Andone, va retallar distàncies amb un cop de cap (59’) i a falta de deu minuts pel final, Llorente va ser expulsat per haver fet caure Puscas quan encarava porteria. A la roja li tocava acabar patint i sort en va tenir, de Kepa, que, en el temps afegit, va aparèixer per evitar l’empat.

Itàlia evita la sorpresa i continua imparable

Els gols de Pellegrini i Belotti, en el darrer quart d’hora del matx, van donar els tres punts a Itàlia, que, això sí, va haver de patir més del que estava previst per superar Armènia, fins ara la gran revelació del grup J. I és que els del Caucas es van avançar en el marcador tot just començar per mitjà de Karapetian (11’) i els transalpins van haver de suar per capgirar el marcador. Primer Belotti, abans de la mitja hora de joc, i després Pellegrini i altre cop el davanter del Torí, a les acaballes, van donar finalment el triomf al conjunt entrenat per Roberto Mancini, que continuarà líder amb cinc victòries en cinc enfrontaments.

En la resta de partits tampoc hi va haver sorpreses, si bé els favorits es van imposar amb més sobrietat: el triomf més destacat va ser el 0-6 de Dinamarca a Gibraltar, mentre que Bòsnia i Herzegovina va vèncer 5-0 i Suècia, 0-4.