1a divisió

Objectiu enquistat

1a divisió femenina. El Barça, amb l’objectiu d’alçar un títol de lliga que fa quatre anys que no guanya, s’estrena contra el renovat Tacón (18 h, Esport 3)

És la cançó de cada estiu, però el cert és que ja fa un bon grapat d’anys que el Barça, com tampoc l’Espanyol, no aconsegueix complir els objectius marcats a l’inici de cada curs. La final de la Champions a Budapest va ser un bonic regal per acabar amb bon regust de boca, però ningú oblida que les blaugrana van tancar la quarta temporada seguida sense alçar el títol de lliga, el gran objectiu de la plantilla, i que ni tan sols, aquest cop, van poder guanyar la copa.

L’objectiu, doncs, és clar; la dificultat, cada vegada major. I és que, més enllà de l’Atlético, l’aposta d’equips com ara el Llevant, la Real Sociedad i el Betis ha de fer pujar el nivell en un campionat que en els últims anys ha estat cosa de dos. I això, sense comptar amb l’aparició del Real Madrid flotant en l’horitzó, aquest any encara sense presència oficial però que es comença a intuir en un Tacón que en la seva estrena en la màxima categoria ha començat la seva reconversió: el conjunt madrileny, que s’estrenarà precisament contra el Barça (18 h, Esport 3), ha pogut incorporar jugadores de renom com ara Kosovare Asllani o Thaisa.

Un atac de bandera

Per grans noms, però, els que s’han escoltat al llarg de l’estiu blaugrana: Jenni Hermoso, Caroline Graham Hansen i Oshoala, adquirida definitivament en propietat. Era evident que al Barça li faltava pólvora després que dues migcampistes, Alexia (16) i Aitana (12), acabessin el curs passat com a màximes golejadores blaugrana en la lliga, i la direcció esportiva ha posat fil a l’agulla. El conjunt culer ha aconseguit els serveis de l’única gran estrella disponible en el mercat europeu, la danesa Graham Hansen, lligar la continuïtat d’una davantera diferent com és Oshoala i debilitar el seu gran rival en la lliga, l’Atlético, amb el retorn de Jenni Hermoso, una jugadora que coneix bé la casa i que assegura més d’una vintena de gols per temporada. Tres noms que resumeixen la finestra de fitxatges del conjunt blaugrana, que fa un nou salt de qualitat “És el millor equip que podia tenir. Hem millorat i tornarem a lluitar per tot”, va dir Lluís Cortés en la prèvia. Més enllà dels tres grans noms, a més, el conjunt blaugrana ha aconseguit rejovenir-se amb l’arribada de Falcón, també procedent de l’Atlético i amb passat blaugrana, i amb l’ascens del filial d’Armengol i Codina.

Aposta decidida

A la Dani Jarque, per la seva banda, fa dotze mesos també s’imaginaven un curs ben diferent al que finalment van viure. Un any més, però, van haver d’estar més pendents de la zona de descens que no pas de la part alta, i van haver d’esperar una altra reacció en el tram final després d’un canvi de tècnic per aconseguir la salvació sense patiments. Aquest any, però, l’aposta per recuperar el terreny perdut les últimes temporades sembla més clar que mai.

Ja fa mesos el club va anunciar un increment d’un 30% en el pressupost i l’obertura del RCDE Stadium per enfrontar-se a l’Atlético va palesar que l’aposta pel conjunt femení era real, com ha quedat demostrat en el mercat de fitxatges. El conjunt blanc-i-blau no ha aconseguit retenir Berta Pujadas, però ha aconseguit jugadores interessants, com ara Débora (València), Paula Soldevila (Real Sociedad) i la joveníssima Irene López (Madrid CFF) de tan sols 18 anys. Tot això, per mirar de colar-se en el grup d’equips situats al darrere dels dos transatlàntics i deixar de preocupar-se, d’una vegada, de la zona baixa de la classificació.

LES FRASES

Totes les lligues que se’ns han escapat les hem lluitat fins al final, però aquest any el nivell ha pujat i serà encara més difícil

SEQUERA

És el millor equip que podria tenir. Hem millorat i tornarem a lluitar per tot
Lluís Cortés
entrenador del barça
4
anys
fa que el Barça no guanya la lliga. La primera va caure en mans de l’Athletic i les tres darreres les ha guanyat l’Atlético.

L’Atlético es torna a reinventar

Campió en les tres últimes edicions del campionat, l’Atlético ha vist, un estiu més, com el Barça li prenia alguna de les seves millors futbolistes. Aquest any dues, la pitxitxi Jenni Hermoso i l’extrem Andrea Falcón, mentre que els darrers estius havien estat les centrals Mapi León i Andrea Pereira. Les madrilenyes van omplir aleshores el buit a l’eix de la defensa apostant per Laia Aleixandri, fitxada precisament del planter del Barça, i aquest curs intentaran repetir la jugada: els ha marxat Hermoso i han confiat en Toni Duggan, que després de no renovar amb el Barça intentarà demostrar a la capital una capacitat golejadora que a Barcelona només van intuir en la Champions. Les colchoneras també han incorporat una golejadora contrastada en la lliga com és Charlyn Coral (Llevant) després de no poder convèncer la jove Nahikari i han reforçat la porteria amb la internacional holandesa Van Vennendaal (Arsenal).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)