Internacional

Kosova es perfila per a la fase final

Classificació per a l’Eurocopa 2020. Remuntada i triomf dels kosovars contra la República Txeca; Anglaterra, Portugal i França no fallen

La selecció de Kosova és, definitivament, la revelació de la fase de classificació de l’Eurocopa 2020. Ahir va obrir la jornada guanyant, després d’una remuntada brillant, la República Txeca (2-1) al Fadil Vokrri Stadium de Pristina i va sumar el seu quinzè partit sense perdre, quatre d’aquests en aquesta fase classificatòria. Txèquia es va avançar quan s’havia jugat un quart d’hora, gràcies a un gol del davanter del Leipzig Patrik Schick, que va aprofitar una passada de Jakub Jankto. Cinc minuts després, els kosovars van empatar en una acció originada per Ebaan Rashani, que va assistir l’atacant del Fenerbahçe Vedat Mirigi, perquè superés el porter del Sevilla Tomas Vaclik. El gol del triomf local va arribar en la segona part, en un servei de córner de Valon Berisha que va sorprendre la defensa txeca i va ser aprofitat pel davanter de l’Standard de Lieja Mergim Vojvoda.

Kosova es jugarà el lideratge del grup A dimarts que ve, contra Anglaterra, que ahir va golejar Bulgària, a Wembley, amb un hat-trick de Harry Kane. El davanter del Tottenham va signar el primer gol en el minut 24, en rebre una assistència de Sterling, que va recollir un catastròfic servei de porteria en curt dels búlgars. Els altres dos van ser des del punt de penal: un, al principi de la segona part, i l’altre, en el minut 72. Kane, a més, va tornar l’assistència a Sterling en el minut 55 perquè l’atacant del City fes el 3-0.

En el grup B, Ucraïna va continuar el seu camí triomfal amb una nova victòria, la quarta en cinc partits de la lligueta, a domicili, contra Lituània. Zíntxenko, Marlos i Malinovskyi van signar els tres gols de l’equip de Txevxenko. Per la seva banda, Portugal va aconseguir guanyar el primer partit en imposar-se a Sèrbia a Belgrad per un contundent 2-4. William Carvalho, Guedes, Cristiano Ronaldo i Bernardo Silva van marcar per als portuguesos. Milenkovic i Mitrovic, per als serbis.

Andorra va quedar a un minut d’aconseguir un empat històric a Turquia i de fer saltar la sorpresa de la jornada. Fins al minut 89 els turcs no van ser capaços de trencar la muralla andorrana. Ho van aconseguir amb un cop de cap d’Ozan Tufan, que suposa tres punts vitals per a l’equip de Senol Günes. En els altres dos partits del grup H, Islàndia es va desfer de Moldàvia per un clar 3-0, amb gols de Sigthórsson, Birkir Bjarnason i Bödvarsson, i manté les seves possibilitats, i França va superar sense problemes Albània (4-1), gràcies a dues dianes de Coman, una de Giroud i una altra d’Ikoné. Çikalleshi va fer el gol de l’honor per als albanesos, en el 90’.