Internacional

Espanya haurà d’esperar

Classificació per a l’Eurocopa 2020. Un gol de penal en el temps afegit permet empatar el partit a Noruega i evita que la selecció de Robert Moreno es classifiqui matemàticament

NORUEGA 1 ESPANYA 1

NORUEGA:Jarstein; Elabdellaoui, Nordtveit (Hovland, 30’), Ajeer, Aleesami; Johansen (Sorloth, 62’), Henriksen (Johnsen, 83’), Berge, Selnaes; Odegaard; King.ESPANYA:Kepa; Jesús Navas, Albiol, Sergio Ramos, Bernat (Íñigo Martínez, 88’); Fabián, Sergio Busquets, Saúl; Oyarzábal (Rodri, 78’), Rodrigo i Ceballos (Cazorla, 64’).GOLS:0-1 (47’) Saúl Ñíguez. 1-1 (90+3’) King (p).ÀRBITRE:Michael Oliver (Anglaterra). Targeta groga a Rodrigo, King, Sergio Sergio Busquets, Sergio Ramos, Fabián i Kepa.

Un penal comès per Kepa en el minut 92 va donar l’oportunitat a Noruega d’empatar el partit contra Espanya a Oslo. King el va transformar i va ajornar la classificació de l’equip que entrena el català Robert Moreno per a l’Eurocopa 2020.

Per primera vegada en la història onze futbolistes d’onze equips diferents van formar l’alineació inicial del combinat estatal, que va voler imposar el seu joc de combinació contra un rival ben situat, que buscava constantment la passada llarga. Tot i que no va disposar d’ocasions clares, la selecció espanyola va portar la iniciativa. Els noruecs, en canvi, es van mostrar perillosos en el joc aeri, gràcies a les arribades per la banda, especialment del lateral Elabdellaoui.

L’empat a zero es va mantenir fins al descans, però es va trencar en l’arrencada de la segona part: un xut de Saúl Ñíguez des de la frontal va sorprendre Jarstein i va posar la roja, ahir de blanc, amb avantatge. Noruega va notar el cop i no va ser capaç de reaccionar. De fet, Fabián, amb un xut al pal, va estar a punt de signar el 0-2 en el minut 67. En l’últim quart de partit, però, el seleccionador noruec, Jars Lagerbäck, va acumular centímetres en la seva davantera i es va trobar amb un penal en l’afegit.