1a divisió

XAVI AGUSTÍ

EXENTRENADOR DEL FIGUERES

“No s’ha tingut prou paciència”

“La meva cadira era desitjada per algú altre i això és el que ha acabat precipitant-ho tot”

“Ens hem entregat al club i sap greu tot el que ha passat, però no tenim cap ressentiment envers la directiva”

Xavi Agustí va deixar de ser l’entrenador del Figueres dimarts passat. El seu lloc l’ocuparà Javi Salamero, alhora gerent del club figuerenc, que va arribar a l’Alt Empordà l’estiu passat. Agustí marxa amb l’equip quinzè, a dos punts del descens, i amb els tres punts contra el Reus per sumar, que situarien la Unió en una situació més còmoda (onzè), i també després de travessar un tram complicat del calendari.

Com i quan li van comunicar la decisió?
Em van convocar dimarts i en la reunió hi havia presents els directius de l’àrea esportiva, el president i el gerent. És ell qui em comunica que creuen que la plantilla que tenim en aquests moments hauria d’estar en una altra situació classificatòria i aspirant al play-off. En l’actualitat admeto que no estem en aquesta posició però els demano si hi ha algun motiu més i em diuen que el detonant són les sensacions i la derrota a Sants.
Els objectius exigits, doncs, han variat?
El dia de la meva presentació se’ns va demanar que tinguéssim un equip que transmetés trempera i que il·lusionés els socis, sobretot a Vilatenim. Ja el curs passat el joc era de combinació i vistós però no es traduïa en victòries a casa. Això ho hem revertit, hem tirat endavant moltes remuntades i resultats amb inferioritat numèrica; per tant, qui no ha vist trempera a la Unió és que no ens ha vist gaire.
Ja ho ha paït o encara està en procés de fer-ho?
Crec que no és moment de recollir les notes, sinó que es pot esperar fins al primer trimestre, que és per Nadal; de fet, soc el primer entrenador destituït de la categoria estant a mitja taula amb els punts del Reus. Venim d’un tram del calendari en què hem jugat contra vuit dels deu primers, i tres d’aquests partits els hem disputat a domicili. A més, la plantilla s’ha anat configurant a mesura que el curs ha anat avançant i gairebé cada setmana hem anat incorporant algun jugador, la meitat sense experiència a tercera, i del bloc del curs passat mantenim quatre futbolistes. Tocava tenir paciència, però no se n’ha tingut prou per motius extraesportius.
Per tant, hi havia marge de millora i creixement?
La dinàmica de l’equip és positiva. El Figueres anirà a més, n’estic segur. Amb el treball que estàvem aportant s’estava veient que el bloc creixia. No es pot anar a classe i el primer dia demanar les notes del curs.
A més, han comptat amb molts jugadors joves i de la casa?
Se’ns va demanar que comptéssim amb gent de la casa i ja quan vam arribar vaig apostar per Valverde, per Bora, un jugador indispensable que segur que tindrà ofertes de categoria superior, i que, per cert, havia demanat sortir en cinc ocasions. A part de Bora, tenim dos jugadors més convocats amb la selecció catalana amateur i feia temps que això no passava. No em vull deixar un jugador com Reñé, que ha debutat a tercera, a més dels que estàvem preparant, com Serra, Tubert i Baró.
Els contratemps han estat diversos en la planificació de la plantilla. Creu que no s’ha tingut en compte?
Tot això pot semblar una excusa i no en vull donar. Hem complert amb tot, l’única cosa que puc arribar a entendre és que la meva cadira era desitjada per algú altre i això és el que ha acabat precipitant-ho tot, un intrusisme que mostra que no hi ha ètica ni moral al futbol. Estàvem complint, ens destitueixen i no ens deixen acabar la feina. La plantilla estava identificada amb nosaltres, som gent de casa i la veritat és que sap greu. Hem fet tot el que ens han demanat, ens hem entregat, en situacions difícils i dedicant-hi moltes hores, però no tenim cap tipus de ressentiment envers la directiva.
Quan va veure que es creava la figura de gerent pressentia que podia quedar debilitat?
Quan arriba aquesta nova figura intento treballar al màxim per tal que no es precipiti res. Segur que hem fet coses malament, en som conscients, però aquest mateix equip, no un altre si hi ha més canvis de peces, acabarà estant en una situació diferent d’on està ara. Ara ve la part més accessible.
Es va plantejar no començar?
Sí que m’ho vaig plantejar, però també vaig pensar que amb l’equip de treball que teníem i el grup faríem les coses tan ben fetes que seria complicat que es donés el desenllaç que s’ha donat. No hem sabut eludir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)