Internacional

Luis Enrique torna enmig de la polèmica amb Moreno

Classificació per a l’Eurocopa. L’asturià recupera el càrrec com a seleccionador espanyol en detriment de qui va ser el seu ajudant, protagonista d’una sortida traumàtica

Luis Enrique torna a ser seleccionador espanyol. Després d’acompanyar la seva filla en la malaltia i encaixar la seva tràgica mort a finals d’agost, el tècnic asturià recupera el càrrec en un moviment traumàtic per a qui ha estat el seu substitut durant tot aquest temps, Robert Moreno, que marxa a disgust i per la porta del darrere en un moviment que el president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), Luis Rubiales, va voler reivindicar ahir. “Luis Enrique ha tingut les portes obertes, ho hem dit des del primer dia. Hem actuat amb respecte, integritat, transparència i rigor. I sobretot hem estat lleials a les persones, tant amb Luis Enrique com amb el seu relleu, Robert Moreno”, va defensar el màxim mandatari del futbol espanyol, desglossant una cronologia de fets per defensar la seva gestió. Segons Rubiales, tant ell com el director esportiu de la federació, Francisco Molina, es van assabentar a través de Robert Moreno del desig de tornar a entrenar. “Jo només havia parlat amb ell el dia 29 d’agost per donar-li el condol i transmetre-li el nostre suport”, va dir Rubiales. Arran d’aquest suposat interès per tornar, però, el president es va reunir amb Lucho el 31 d’octubre a Saragossa per corroborar el seu desig. “En aquell moment, Molina em recomana que ho tractem després de la classificació per a l’Eurocopa i jo ho accepto”, va continuar Rubiales, que va explicar que va ser diumenge quan es va precipitar tot. Segons el mandatari, aleshores Molina va parlar amb Robert Moreno, “de forma distesa”, dient-li que es valorava el retorn de Luis Enrique. Davant aquest supòsit, el fins ahir seleccionador va reaccionar dilluns, abans del partit contra Romania, enviant un missatge a la cúpula de la federació en què deia que volia acordar la seva sortida per no ser un impediment per al retorn de Luis Enrique. “En aquell mateix moment, truco a Luis Enrique i li dic si continua disposat a tornar. I em diu que sí en aquell mateix moment”, va resumir Rubiales en un capítol més d’una gestió plena de polèmiques, que ja va haver de gestionar amb la sortida de Julen Lopetegui abans del mundial o la disputa de la nova supercopa d’Espanya en un país com l’Aràbia Saudita.

Moreno, entre llàgrimes

Tot i haver manifestat que faria un pas al costat en cas del retorn de Luis Enrique, Robert Moreno ha abandonat la federació espanyola ferit, entre llàgrimes quan va comunicar el seu adeu als futbolistes i sense voler asseure’s en una taula amb Rubiales i Molina. Malgrat que hi havia establerta una reunió ahir al matí (a les deu) per tractar la seva sortida, Moreno es va limitar a enviar dos advocats per pactar la resolució d’un contracte que expirava després de l’Eurocopa de l’estiu del 2020. “L’únic que podem dir és que hem estat molt contents amb la seva feina”, es va limitar a expressar Rubiales, sense exposar les ferides evidents del tècnic català.

L’ARGUMENTARI

Luis Enrique sempre ha tingut les portes obertes per tornar. Hem estat respectuosos i lleials amb totes les persones
Només podem dir que hem estat molt contents amb la feina que ha fet Robert Moreno
Luis Rubiales
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ
2022
Luis Enrique
comandarà la selecció espanyola fins després del mundial de Qatar

Unzué, candidat a ajudant

Sense equip des que va ser acomiadat del Girona el 21 d’octubre, Juan Carlos Unzué, home de confiança de Luis Enrique, cobra força com a potencial candidat a ocupar el buit que deixarà Robert Moreno al costat del tècnic asturià. En una entrevista recent a RAC1, de fet, Unzué va donar evidències que coneixia perfectament les ganes de Luis Enrique de tornar a l’activitat habitual en el món del futbol i els tempos del seu adeu a Montilivi coincideixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)