Internacional

Luis Enrique: “Robert Moreno ha estat deslleial”

Futbol. L’asturià dispara amb bala en el seu retorn com a seleccionador. “Les situacions de la vida et fan veure en qui pots confiar. Jo no soc el dolent de la pel·lícula”

Luis Enrique ha estat presentat, de nou, com a seleccionador espanyol. Un retorn que s’ha produït un cop el tècnic asturià decidís recuperar el seu lloc després de superar el tràngol de la mort de la seva filla Xana. La polèmica de la seva tornada i l’expectació de la roda de premsa d’aquest matí s’ha centrat en la marxa del seu segon, Robert Moreno. El català, fins fa poc seleccionador interí, ha decidit no continuar com a segon de Luis Enrique. El preparador català havia acompanyat a l’asturià en totes les banquetes del futbol professional i era un dels seus col·laboradors més estrets. Què ha passat entre Luis Enrique i Robert Moreno? És la pregunta que gravitava en l’entorn i què l’asturià ha comentat a bastament i de manera clara deixant clar el perquè del seu divorci professional. “Em veig obligat a donar més explicacions de les que volia donar. Soc una persona que fuig de polèmiques però aquesta polèmica està generada per una persona que estava dins del meu cos tècnic”, ha apuntat l’asturià per disparar amb bala “L’únic responsable que Robert Moreno no estigui amb mi soc jo”, ha assenyalat per desgranar després la seva visió sobre el conflicte. “El desacord amb Robert Moreno passa el 12 de novembre. Aquell dia tenim una reunió a casa meva i percebo que ell vol fer l’Eurocopa i que després jo podia tornar a ser seleccionador. Jo ja feia temps que veia coses. Entenc que li fes il·lusió ser seleccionador nacional i que havia treballat molt fort per arribar on estava. Que sigui ambiciós és una bona qualitat però per a mi és ser deslleial i no vull gent així dins del meu cos tècnic. L’ambició desmesurada no és bona”, ha argumentat. Ha continuat explicant els detalls del seu distanciament. “Jo en aquella reunió li dic que ja no el veig dins del meu cos tècnic. Li dic que estic fort i tinc ganes de treballar. Ho tenia clar i volia tornar al futbol. Acaba la reunió de manera cordial i truco a cadascú de la gent del meu cos tècnic. Volia que coneguessin la meva opinió, no per tercers”.

El tècnic ha continuat parlant de la tensa situació amb Robert Moreno i ha posat com a exemple de bona praxi el president i el director esportiu de la Federació Espanyola. “No em sento orgullós de com ha acabat aquesta història i me'n sento responsable. No soc ningú per donar consells però en els càrrecs que tenim som mirall pels més joves. Luis Rubiales i Molina han estat sempre amb mi honestos, lleials i sincers. No ho dic ara per ser el seleccionador sinó quan no ho era”. L’asturià ha continuat incidint en la figura de Moreno. “Les situacions, en la vida, et diuen en qui pots confiar i en qui no i quins valors tenen. En l’aspecte professional no li puc dir res, en l’aspecte personal, tampoc tenia dubtes, fins que els fets m’han fet veure el contrari. No hi guanya ningú amb tot això. No soc el bo de la pel·lícula però tampoc el dolent”. Fins i tot ha pensat a continuar amb Moreno. “Ho vaig pensar però era el més fals que podia fer: aguantar una persona com ell fins al final de l’Eurocopa i després acomiadar-lo. Però això no va amb mi ni amb els meus valors”. I ha tancat la polèmica afegint: “Soc aquí perquè el president i el director esportiu volen que sigui el seleccionador. Crec que he deixat clar la meva postura. No hi ha altra manera d’explicar aquesta història que és la meva”. Luis Enrique també ha confirmat que Jesús Casas, que va treballar amb ell al Barça B, serà el seu segon. La resta del seu cos tècnic es manté invariable amb una incorporació més, Aitor Unzué, com a analista.

NO S’HA OFERT.

“No m’he ofert mai a la selecció. No he trucat a ningú. Ni al president ni a Molina per oferir-me. Ni per terceres persones. Tot canvia a finals d’octubre quan tinc una reunió amb Molina i el president. Sempre he rebut mostres d’afecte i lleialtat. Jo els vaig dir que estaven exempts de qualsevol compromís amb mi.

AMB FORCES RENOVADES.

“Estic il·lusionat i molt en forma. Estic amb ganes que arribi l’Eurocopa i el Mundial. Necessitava donar aquestes respostes per la família, la federació i els meus jugadors. El cos tècnic serà el mateix i les convocatòries tindran el meu matís,  diferent de l’anterior seleccionador. Em vaig adonar ràpidament que volia continuar amb la vida i també demostrar-li a la meva família que la vida segueix. És un dia molt especial per a mi i per la meva família. Vinc a iniciar un projecte que ja havia començat.

ANY DUR.

“El 2019 no serà mai un any bo per a mi i espero que no remoguem molt la brossa (en relació al tema de Robert Moreno)”

SELECCIÓ I RENDIMENT.

“La selecció s’ha classificat de manera brillant. Se seguirà treballant de la mateixa manera. Els que han donat bon rendiment que estiguin tranquils”.

MALALTIA TABÚ

“Ho estem fent com un procés natural i estic molt feliç de la fortalesa de la meva família davant una malaltia que és tabú. També vull agrair les mostres de suport de tot el món del futbol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)