Internacional

Sense pèls a la llengua

Futbol. Luis Enrique acusa Robert Moreno de “deslleial” en la seva tornada com a seleccionador. “No hi guanya ningú, amb tot això. No soc el bo de la pel·lícula, però tampoc el dolent”, assegura

Luis Enrique va ser presentat, de nou, com a seleccionador espanyol. Un retorn que s’ha produït un cop el tècnic asturià va decidir tornar al seu lloc després de superar el tràngol de la mort de la seva filla Xana. La polèmica de la seva tornada i l’expectació mediàtica s’ha centrat en la marxa del seu segon, Robert Moreno. El català, fins fa poc seleccionador interí, va decidir no seguir com a segon de Luis Enrique. El preparador català havia acompanyat l’asturià en totes les banquetes del futbol professional i era un dels seus col·laboradors més fidels.

Què ha passat entre Luis Enrique i Robert Moreno? És la pregunta que gravitava en l’entorn i que l’asturià va respondre de manera directa i clara, sense pèls a la llengua. Luis Enrique en estat pur. “Em veig obligat a donar més explicacions de les que volia donar. Soc una persona que fuig de polèmiques, però aquesta polèmica està generada per una persona que estava en el meu cos tècnic”, va apuntar l’asturià per disparar amb bala. “L’únic responsable que Robert Moreno no estigui amb mi soc jo”, va assenyalar per desgranar la seva visió sobre el conflicte. “El desacord amb Robert és el 12 de novembre. Allà percebo que ell vol fer l’Eurocopa i que després jo podia tornar a ser seleccionador. Ja feia temps que veia coses. Entenc que li fes il·lusió ser seleccionador. Que sigui ambiciós és una bona qualitat, però per a mi és ser deslleial, i no vull gent així en el meu cos tècnic. L’ambició desmesurada no és bona”, va argumentar. I va continuar explicant detalls del seu distanciament. “En aquella reunió li dic que ja no el veig dins del meu cos tècnic. Li dic que estic fort i tinc ganes. Ho tenia clar i volia tornar al futbol.”

El seleccionador va anar més enllà i va posar com a exemple de bona praxi el president i el director esportiu de la federació espanyola. “No em sento orgullós de com ha acabat aquesta història, i me’n sento responsable. Luis Rubiales i Molina han estat sempre amb mi honestos, lleials i sincers. No ho dic ara que soc el seleccionador, sinó també quan no ho era.”

L’asturià va continuar insistint en la figura de Moreno. “En l’aspecte professional no en puc dir res; en l’aspecte personal, tampoc tenia dubtes, fins que els fets m’ha fet veure el contrari. No hi guanya ningú, amb tot això. No soc el bo de la pel·lícula, però tampoc el dolent”, i fins i tot va pensar continuar amb el seu segon. “Ho vaig pensar, però era el més fals que podia fer: aguantar una persona com ell fins al final de l’Eurocopa i després acomiadar-lo. Això no fa amb mi ni amb els meus valors”, va reblar.

Nous ajudants

El gruix del cos tècnic de Luis Enrique es mantindrà invariable. Surt Robert Moreno i el seu lloc com a segon serà per a Jesús Casas, que ja va treballar amb el tècnic asturià en el Barça B. Una segona incorporació és la d’Aitor Unzué. El fill de Juan Carlos Unzué farà d’analista. Una tasca que ha desenvolupat amb anterioritat en el Celta i el Girona, la temporada passada, amb Eusebio.

Forces renovades

Més enllà de les polèmiques, Luis Enrique es va mostrar força afable amb la premsa. “Estic il·lusionat i molt en forma. També és una manera de demostrar a la meva família que la vida continua. Vinc a iniciar un projecte que ja havia començat”, tot i que no podia amagar que “el 2019 no serà mai un any bo per a mi”, i va tenir temps de parlar de la malaltia de la seva filla.“Ho estem passant com un procés natural, i estic molt feliç de la fortalesa de la meva família davant d’una malaltia que és tabú. També vull agrair les mostres de suport de tot el món del futbol.”

LES DECLARACIONS DEL SELECCIONADOR

Entenc que li fes il·lusió ser seleccionador fins a l’Eurocopa, però per a mi és ser deslleial, i no vull gent així en el meu cos tècnic
Vaig pensar que continués amb mi fins a l’Eurocopa, però era el més fals que podia fer: aguantar una persona com ell i acomiadar-lo
Rubiales i Molina han estat sempre amb mi honestos, lleials i sincers. No ho dic ara que soc el seleccionador, sinó quan no ho era
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)