1a divisió

Test de duresa a Vitòria

1a divisió. Zidane no es refia de l’Alavés. “Sabem que serà un partit dur.” El francès sap que tradicionalment el seu equip acostuma a fer errors i no vol distanciar-se del Barça

El Madrid torna a la lliga després del seu bon partit contra el PSG. Unes bones prestacions que van acabar amb un aire agredolç per l’empat final. Tot i això, els blancs estan en un bon moment de forma i catapultats per l’olfacte golejador de Karim Benzema. Més enllà d’això, Zidane sap que les lligues (aquest és el seu gran objectiu) s’aconsegueixen guanyant en camps complicats com ara a Mendizorrotza. “Sabem contra qui jugarem i el que estan fent aquesta temporada. Per nosaltres és un partit molt important. Serà un partit complicat i contra un adversari dur. Hem d’estar ben preparats des del primer minut”, avisava el francès, que té decidit fer canvis en el seu onze per mantenir el ritme competitiu amb el Barça en una lluita que promet ser intensa pel títol. “Modric és Modric i res canviarà. Tenim una plantilla i ara Valverde ho està fent bé. És un maldecap per a mi, però Modric és molt important. Tenim molts jugadors, Isco surt i ho fa bé. A mi em toca escollir cada tres dies. La meva filosofia no canviarà. No estem per pensar en un partit o en dos. Estem per guanyar coses. I al llarg d’una temporada necessitem tota la plantilla”. És la manera com el francès ha tret els seus màxims èxits, tot i que ara té diversos jugadors lesionats en la parcel·la ofensiva. L’últim, Hazard, que no serà avui a Vitòria. “Terminis no en tenim, és el dia a dia. No és res important. Un cop fort i una petita torcedura. Dependrà de l’evolució. És poca cosa. Veurem la pròxima setmana si pot estar a punt”, va dir sense donar més explicacions, un Zidane que tampoc podrà comptar amb Varane, lesionat d’última hora.

Vinicius es queda

Una de les grans esperances del Madrid just fa uns mesos era Vinicius. El jove brasiler no està entrant en els plans de Zidane, que l’ha deixat fora en cinc de les últimes vuit convocatòries. El preparador ha tallat una possible cessió en el mercat d’hivern. “Vinicius es quedarà. Som 25 jugadors, tot i que és veritat que ell últimament no compta tant. Ara no és el seu moment però li arribarà l’oportunitat.” Més evident sembla la sortida de Brahim i Mariano. Futbolistes sense minuts i invisibles per al francès. “Això ja ho veurem al gener. Fins al gener poden passar moltes coses. De moment compto amb ells. Estan preparats per entrar si els poso en una convocatòria i això és el principal”, va respondre de manera diplomàtica. També va navegar amb pulcritud en referir-se a Bale, que podria ser titular avui. “El cos tècnic està amb Bale i la gent també. Això no ha d’influir gaire en el joc. Estem aquí per tirar endavant, inclús quan hi ha una mica de dificultat, això forma part de la vida d’un futbolista.”

Disputa del clàssic.

El clàssic del Camp Nou, que es disputarà el 18 de desembre al Camp Nou, ja comença a esgarrapar minuts en l’agenda esportiva. Diversos sectors de la premsa madrileny asseguren que el duel no es podrà jugar per les protestes i accions del Tsunami Democràtic. “Comptem jugar i ens presentarem allà el 18 de desembre. Veure’m quan arribi el moment si podem jugar o no. Però jo no soc ningú per dir que no es jugarà. Ara aquest partit no m’importa, queda lluny”, va certificar el francès un xic incòmode amb la pregunta. Zidane també va ser qüestionat pel recent documental del Barça Match day, on es descobreixen interioritats del club i la mofa de Piqué per guanyar al Camp Nou, on deia que ja no l’estimulava tant guanyar. “Cadascú pot dir el que vulgui. No comentaré res”, es va limitar a dir, per acabar defensant la seva plantilla davant la imminent entrega de la pilota d’or la pròxima setmana. “Tinc els millors i és la veritat. Tots els jugadors que han passat per aquí són els millors.”

Comptem jugar el clàssic el dia 18 de desembre; jo no soc ningú per dir que no es jugarà
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Tenim molts jugadors i la meva filosofia és comptar amb tots. Estem per guanyar coses i no per pensar només en dos o tres partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)