1a divisió

El Madrid estrena el 2020 amb un triomf d’ofici

1a divisió. El conjunt blanc supera (0-3) un Getafe poc inspirat de cara a porteria gràcies a una bona tasca defensiva, dos cops de cap de Varane i un darrer gol de Modric

El Madrid ha començat el 2020 amb un triomf solvent al Coliseum Alfonso Pérez. Els blancs han exhibit solidesa defensiva davant un Getafe voluntariós però poc inspirat. I Varane ha decidit amb dues dianes de cap. Modric, amb un gol de contraatac a les acaballes, ha posat el 0-3 definitiu. El Madrid trenca així una ratxa de dos empats consecutius i posa pressió al líder, el Barça, perquè el supera momentàniament just abans del derbi d’avui contra l’Espanyol.

Abans, Arambarri ha trencat el respecte dels primers compassos i ha protagonitzat la primera hostilitat del duel. El jugador uruguaià ha engaltat una canonada que ha rebutjat Courtois en la primera gran aturada del duel. El xut d’Arambarri ha significat la primera de les tres grans oportunitats que ha tingut el conjunt local en la primera meitat. Totes tres des de la distància. I enmig, l’efectivitat blanca ha fet estralls: el Madrid, que no havia vist porteria amb claredat en la primera mitja hora, s’ha trobat un gol fruit de la fortuna i d’un error garrafal del porter local. Sória ha volgut rebutjar una centrada lateral de Mendy, ha topat amb Varane i s’ha fet el 0-1. Entre el porter i el francès es disputen el protagonisme de la diana que ha obert el duel. El gol no ha cessat la pressió alta del Getafe, el domini local i que els de Bordalás trepitgessin àrea blanca. Cabrera i Fajir ho han intentat sense fortuna i Courtois ha tornat a intervenir just abans del descans.

Després de la represa, la tònica ha estat similar: el Getafe ha posat l’embranzida i ha trepitjat terreny rival però el gol l’ha fet el Madrid. Varane, de nou protagonista, ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Kross. En aquesta ocasió, el gol no ha tingut dubtes d’autoria però el VAR ha estat més de sis minuts revisant si hi havia, o no, fora de joc. El 0-2 ha donat confiança al Madrid que, tot i cedir tota la possessió als locals, s’ha trobat molt còmode defensant i sortint a la contra. De fet, Bale i Vinicius, que ha entrat a la segona part, podrien haver sentenciat el duel en dos un contra un davant David Sòria. Cap dels dos davanters blancs ha aconseguit veure porteria però d’això ja se n’havia encarregat Varane, que ha donat els primers tres punts del 2020 al seu equip. Modric, amb un gol a plaer després d’un contraatac, ha fet el 0-3 definitiu.