1a divisió

La final dels convidats

Supercopa. El Real i l’Atlético de Madrid juguen avui a Jiddah la final del torneig sense haver guanyat la lliga ni haver disputat la final de copa

El Real Madrid i l’Atlético de Madrid es juguen avui la supercopa d’Espanya a Jiddah. Per primera vegada, el campió no serà ni el campió de lliga, ni cap dels dos finalistes de la copa. Coses del nou format de la competició, de la no compareixença del València en la primera semifinal i dels deu minuts finals i terrorífics del Barça en la segona, deu minuts que li van costar l’eliminació contra l’Atlético de Madrid en el millor partit de la temporada dels blaugrana i, més que possiblement, el càrrec al seu entrenador, Ernesto Valverde.

Serà aquest el cinquè derbi madrileny que es juga lluny de territori espanyol i el Real Madrid apareix com a favorit. Per la superioritat mostrada en la primera semifinal contra el València i perquè, tot i la victòria, no va donar bones sensacions el grup de Simeone contra el Barça, aprofitant-se només de les errades defensives dels de Valverde en el tram final del partit i de la precisió del VAR. Els blancs tenen les baixes importants de Bale, Hazard i Benzema. El gal·lès hauria pogut viatjar fins a l’Aràbia Saudita una vegada es va recuperar d’una infecció vírica, però no ho ha fet perquè Zinédine Zidane no ho veia necessari. Va quedar satisfet el francès amb el partit que van fer els seus homes en la primera semifinal, en la qual va omplir l’alineació de migcampistes. “No diré com jugarem, però sabem que el més important és el que es fa en fase ofensiva. No importa si és amb tres, quatre o cinc migcampistes”, va dir el tècnic del Real Madrid, que admetia que ha progressat molt com a entrenador i que li va anar bé estar vuit mesos lluny de la banqueta. Els blancs aspiren al primer títol de la temporada i són colíders en la lliga empatats amb el Barça al final de la primera volta. Fa mesos, Zidane estava tan qüestionat com ho està ara Valverde i inclús es va parlar de la seva destitució. “Jo no tinc cap flor. Això és el que ha quedat, però jo treballo, amb el meu equip. I els dubtes tornaran si perdem dos partits.”

Per guanyar el primer títol de la temporada, el Real Madrid haurà d’imposar-se a la defensa de l’Atlético de Madrid. Van ser golejats els blancs en l’amistós americà de pretemporada i els dos equips van empatar en la lliga al Wanda Metropolitano. Als blancs els falta gol des que va marxar Cristiano Ronaldo i arriba amb baixes en la davantera. D’això tractarà d’aprofitar-se l’equip de Diego Simeone, que va perdre Koke per lesió en la semifinal després d’arribar tocat a Jiddah. “Ens coneixem molt bé i ells tenen un entrenador guanyador. Cada vegada que juga transmet que han de guanyar i guanyant. Tenen baixes importants, però van fer un gran partit contra el València a través de la circulació. I si els necessiten, tenen Rodrygo i Vinícius, que els donen més velocitat.” Així analitzava Simeone al rival i admetia que hauran de millorar la manera de defensar perquè no van estar bé contra el Barça. “Vam defensar molt aculats en la primera part, però perquè ells ens van acular. Vam estar bé en defensa i vam aguantar. Ho vam fer pitjor en la segona part, però vam saber sortir millor. Amb conduccions de Correa, Morata i Vitolo. Crec que va ser clau el segon gol que els van anul·lar. Els meus jugadors van pensar que si empataven, guanyaven. Van perdre la por al partit.” Es veurà avui si l’Atlético no té tampoc por al Real, com en les finals de la Champions de Lisboa i Milà.

11 Partits guanyats (lliga) 9

7 Partits empatats 8

1 Partits perduts 2

36 Gols a favor 22

12 Gols en contra 12

LA PRÈVIA

És important el que fem en fase ofensiva, ja sigui amb tres, quatre o cinc migcampistes
Zinédine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Ens coneixem bé i ells són guanyadors. Amb baixes, van fer un gran partit contra el València
Diego Simeone
entrenador de l’atlético

Ramos defensa el nou format

El capità del Real Madrid, Sergio Ramos, va defensar el nou format de la competició abans de la final. “És un bon format, crec que recupera una mica més de valor. Ens ha beneficiat aquest any perquè, entre cometes, som els convidats, però potser l’any vinent afavoreix uns altres. No fa variar el calendari i si aquest format i haver vingut és un benefici per als clubs, doncs perfecte”, segons el central, que va dir no veure l’Atlético com un enemic, sinó com un rival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)