Més futbol

L’Atlético, al precipici

Copa. Els madrilenys cauen en la pròrroga contra un segona B com la Cultural Leonesa i no seran avui en un sorteig d’altura, que fins i tot podria emparellar el Barça i el Real Madrid

L’Atlético de Madrid va tastar ahir a Lleó la severitat del nou format de copa. De nou escàs de creativitat ofensiva i sense la seguretat defensiva que va exhibir en temporades anteriors, el conjunt colchonero va protagonitzar l’ensopegada més sonada dels setzens de final del campionat contra un Segona B com la Cultural Leonesa, que va obrar la seva gesta a més remuntant el gol inicial d’Ángel Correa, que va aprofitar una assistència de João Felix quan ja s’havia jugat més d’una hora de partit.

Lluny de posar el pany a la porteria d’Antonio Adán, com hauria fet en el passat, l’Atlético va ser incapaç de sostenir l’avantatge i va haver de jugar una pròrroga fatídica, víctima d’un gol de Castañeda quan el partit encarava ja la seva recta final.

Entregat a joves del filial com el golejador Sergio Camello i l’hàbil Rodrigo Riquelme en la pròrroga, Simeone va veure com, tot i gaudir d’ocasions clares per marcar algún gol, el seu equip tornava a encaixar un gol, ara concedint molt d’espai, concedint una contra molt ben gestionada per la Cultural i reblada a la perfecció per Benito, que va afusellar Adán al pal curt per deixar amb un pam de nas un Atlético que va escriure un nou capítol d’una temporada desconcertant.

Així, els colchoneros no seran en el sorteig que tindrà lloc aquest migdia (13 h) a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas i que, en un certàmen de la copa trepidant, emparellarà als equips d’inferior categoria (4 de Segona i 2 de Segona B) contra rivals de primera. Els altres 4 equips de la màxima categoria, s’enfrontaran entre ells, fet que podria donar lloc fins i tot a un clàssic.

El Badajoz, també

A més de la Cultu, el conjunt extremeny serà l’altre integrant que defensarà el futbol modest de la Segona B en la ronda de vuitens després de sorprendre ahir a la tarda a l’Eibar. Un dels gols de l’equip extremeny, a més, el va fer des del punt de penal el català Álex Corredera (el 2-0 parcial). Malgrat retallar distàncies també des dels onze metres mitjançant l’Eibar, el conjunt dirigit per José Luis Mendilibar a menys de 20 minuts per al final amb un gol de Pablo Vázquez que va obrar la gesta d’un dels humils com el Badajoz.

El Celta i el Betis, fora

Immers en una lluita agònica per la permanència, el conjunt gallec va sucumbir en la pròrroga a Anduva contra un Mirandés dirigit per Andoni Iraola i què, aprofitant el rebuig d’un penal comés per Rafinha, que a sobre va ser expulsat, va aconseguir l’accés a vuitens gràcies a un gol d’Antonio Sánchez.

També contra un rival d’inferior categoria com el Rayo Vallecano, el Betis va clavar el genoll a terra després d’un partit boig i resolt per penals. Joaquín Sánchez i Cristian Tello van fallar els únics llençaments per al conjunt sevillà.