1a divisió

1a divisió

Isak enlluerna Donosti

El davanter suec va ser el principal artífex de l’eliminació del Madrid al Bernabéu i va ser decisiu en el derbi basc contra l’Athletic

La declaració en rebel·lia de Willian José ha obert la porta al davanter, que ha aprofitat l’oportunitat sent decisiu

Imanol Alguacil no es va prendre gaire bé la notícia quan va saber que Willian José no volia saber res més de la Real Sociedad i volia marxar al Tottenham. Al cap i a la fi, el brasiler havia fet vuit dianes i era l’atacant referència del seu equip. Finalment, el brasiler no ha marxat en el mercat d’hivern i ara el tècnic intenta recuperar-lo. Diumenge passat contra l’Athletic, li va tornar a donar la titularitat després de mantenir-lo fora de l’equip tot el mes de gener. Però l’intent del tècnic de normalitzar la seva situació ha xocat amb la irrupció d’Alexander Isak, que ha enlluernat Anoeta amb dos mesos espectaculars. El davanter suec no només va intervenir en els quatre gols que la Real va marcar al Santiago Bernabéu i que li van donar la classificació per a la semifinal de copa. També va decidir amb una assistència i la diana del triomf en el derbi basc contra l’Athletic Club (2-1) sortint des de la banqueta.

Els registres d’Isak són espectaculars: ha marcat de manera consecutiva en els últims sis partits que ha disputat i en els darrers dotze enfrontaments ha anotat dotze gols comptant els xocs de copa, la competició que li ha servit per reivindicar-se. La seva gran reivindicació va ser al Santiago Bernabéu, on va anotar dos gols, en va donar un i va ser protagonista en el primer en el qual el rebot del seu xut el va aprofitar Odegaard per anotar la primera diana dels quarts de final. El Bernabéu hauria pogut ser, de fet, el seu primer destí després de sortir de Suècia, on va brillar amb l’AIK Solna amb 17 anys. Finalment va signar pel Borussia de Dortmund, equip on no va tenir gaire continuïtat, primer amb una cessió cap al Willem II (Eredivisie, hi va marcar 13 gols) i després amb la venda a la Real Sociedad. La Real va invertir deu milions en el seu fitxatge i li va assegurar un contracte fins al 2024 però el Dortmund, a canvi, es va guardar una opció de recompra fins al 2021 de 30 milions d’euros. Les 14 dianes en els 28 partits disputats (surt, de mitjana, a un gol cada 90 minuts ja que només ha estat titular en 10 partits) i la seva edat (20 anys), l’han posat en el focus del conjunt alemany.

I Willian José?
Té una clàusula de 70 milions d’euros i l’única possibilitat que té per sortir és el Barcelona si la Federació converteix la lesió de Dembélé en una baixa de llarga durada.
10
Milions d’euros
va pagar la Real Sociedad per aquest futbolista que el curs passat va marcar 13 dianes en 17 partits a la primera divisió holandesa amb el Willem II.
6
Partits
consecutius ha marcat Alexander Isak.
14
Dianes
ha fet aquesta temporada en 28 partits, la majoria dels quals sortint des de la banqueta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)