1a divisió

Una allau de reptes

Espanyol. Després d’aconseguir el primer triomf a casa, el club visita el Sevilla, al qual només ha estat capaç de derrotar en 8 de les 71 vegades que l’ha visitat en el campionat de lliga

Se sabia que el camí faria pujada, que seria pràcticament una penitència, però amb el caminar del dia a dia l’Espanyol es va adonant que pràcticament sense temps per eixugar-se la suor del front li compareix un nou repte quasi més complicat que l’anterior. I si l’últim partit contra el Mallorca suposava dinamitar una inèrcia de temporada, de no haver guanyat com a local, la visita al Sánchez Pizjuán, diumenge a les 12, es presenta com un repte que desafia quasi la llei de la història. I és que al feu del Sevilla, les estadístiques cauen amb severitat sobre el cap de l’entitat blanc-i-blava: en 71 edicions del campionat de lliga, l’Espanyol només ha estat capaç de guanyar 8 partits al camp sevillista (entre Nervión i el Sánchez Pizjuán), i en els quals ha perdut 50 vegades. Un balanç, a més, que deixa la porteria de l’Espanyol batuda 147 vegades (poc més de 2 gols encaixats per partits). Estadístiques que posen de manifest la magnitud d’una permanència que va pràcticament a gesta per temporada.

Callejón, últim heroi

En el que va de mil·lenni, l’Espanyol només ha estat capaç d’imposar-se al Pizjuán en dues de les 18 visites que hi ha fet, recollint un total de 10 dels 54 punts que s’han posat en joc entre tots dos equips. L’última vegada que l’Espanyol va regnar a Nervión, va ser amb Mauricio Pochettino a la banqueta periquita i amb José Callejón decantant el partit amb un doblet l’any 2011. Quatre anys enrere, un gol de Tamudo va decantar un partit ple d’alternatives (2-3) per fer volar els punts rumb a Barcelona.

Abelardo, tampoc

Les estadístiques del tècnic asturià a Sevilla tampoc alleugereixen l’horitzó blanc-i-blau. I és que malgrat els seus precedents contra el Sevilla estan prou igualades (2 victòries, 3 empats i 3 derrotes), aquestes s’ensorren quan es tracta del Sánchez Pizjuán, on Abelardo no ha estat capaç de guanyar en les tres vegades que hi ha dirigit en la lliga i on ni tan sols ha estat capaç de marcar cap gol (un partit amb l’Sporting i dos amb l’Alavés).

La mala dinàmica del Sevilla en les últimes setmanes a casa (ha obtingut 9 dels últims 18 punts), és l’únic punt de llum per a un Espanyol que ha de tornar a posar tot el cor per afrontar un futur que no rep el suport del passat.

XIFRA

2
gols
de mitjana encaixa l’Espanyol en les seves visites al camp del Sevilla en la lliga.

“M’estic adaptant al rol de revulsiu”, diu Vargas

Matías Vargas no es rendeix. Encara que la seva temporada ha anat de més a menys, convertint-se clarament en suplent des de l’arribada d’Abelardo Fernández, l’extrem argentí continua buscant el vessant positiu de la temporada, la seva primera a Europa. “Intento aprendre tot el temps, de companys i cos tècnic. Ara estic aprenent a fer més el rol de revulsiu i a aportar quan l’equip ho necessita. Tampoc estava gaire habituat al 4-4-2 i estic incorporant les exigències defensives del sistema”, va argumentar ahir el futbolista argentí, que malgrat la realitat que li toca viure no perd la fe: “Estic tranquil perquè sé que amb el treball i l’esforç tot anirà bé. Ara hem de sumar tots, el tema personal no és el més important.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)