1a divisió

Desempat al cim accionarial

Girona. Pere Guardiola adquireix un paquet d’accions que el situa, amb més del 50% de títols, com a accionista majoritari del club de Montilivi

De costat des del dia que van adquirir el paquet majoritari d’accions del Girona FC a l’empresa TVSE Futbol, el Girona Football Group (Pere Guardiola) i el City Football Group (Ferran Soriano) sempre havien anat al 50%. De fet, l’agost del 2017, quan es va fer efectiva la compra de gairebé el 89% de les accions de la SAE (l’altre 11% estava en poder dels petits accionistes), els grups de Guardiola i Soriano es van quedar les mateixes participacions (gairebé el 45%).

El percentatge, que ha anat pujant amb les darreres ampliacions de capital, es va mantenir a parts iguals fins que la setmana passada Pere Guardiola va adquirir un percentatge d’accions que l’han convertit en l’accionista majoritari de l’entitat. Aquests títols que han fet que el germà del tècnic del Manchester City s’enfili amb més del 51% els hauria adquirit comprant-los directament als petits accionistes que aglutinaven un paquet més gran d’accions i també a una antiga societat propietària des de la qual es va fer la venda a TVSE després de descartar el grup que liderava l’empresari Ricardo Pini i que també volia comprar el Girona.

Cap canvi substancial

L’operació que ha efectuat Pere Guardiola s’ha fet amb coneixement del City Football Grup i no s’ha d’interpretar com un distanciament ni com un trencament. De fet, i malgrat el desempat en el cim accionarial, els dos grups que continuen sostenint i alimentant el projecte del futbol a Girona tenen acordat i signat que qualsevol decisió que es prengui serà amb el vistiplau de les dues parts, independentment que Pere Guardiola sigui des de fa poques setmanes l’accionista majoritari.

LES ACCIONS

Provindrien d’una anterior societat propietària i també d’un sector dels petits accionistes

CONTINUÏTAT

L’operació no és cap trencament ni distanciament amb l’altre soci, el City Football Group
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)