Més futbol

Rubricat el primer conveni

Futbol. La patronal i els sindicats signen el primer conveni de la lliga femenina, que estableix un salari mínim anual de 16.000 euros

Després d’un any i dos mesos de tensa negociació, la lliga femenina de futbol espanyol té el seu conveni col·lectiu –el primer en la història de la disciplina–, que estableix un salari mínim per a les jugadores de 16.000 euros bruts per a contractes de jornada completa i de 12.000 per a contractes de jornada parcial.

Com estava previst, ahir a la tarda es va posar firma a l’acord assolit dimarts entre la patronal i els sindicats en un tràmit al Congrés dels Diputats en què va absentar-se el president de la Federació espanyola, Luis Rubiales, malgrat estava convidat. “Es tracta d’un dia històric”, va pronunciar al matí la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), Irene Lozano, en un acte previ en què van quedar de manifest les diferències encara existents dins del gremi sindical, ja que l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) no va fer acte de presència. “Hem convidat a tothom, aquesta és la casa de l’esport i no sé què deu haver succeït. No té importància, en tot cas”, va afegir Lozano

Entre tots els punts del text i més enllà d’establir el salari mínim, el nou conveni estableix, per exemple, que si una jugadora es queda embarassada en el darrer any de contracte, podrà renovar una temporada més amb les mateixes condicions que tenia fins aquell moment.

Per a que l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) hagi pogut rubrucar l’acord ha estat clau Mediapro, que ha donat als clubs la quantitat de diners que necessiten. L’operadora de Jaume Roures ha adquirit, entre d’altres coses, els drets de retransmissió de la Copa de la Reina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)