1a divisió

El coronavirus trepitja la gespa

Els primers futbolistes de la lliga que donen positiu per Covid-19 són Garay, Gayà i Mangala

El brasiler Jonathas de Jesús, de l’Elx, també està infectat

Ezequiel Garay, José Luis Gayà i Eliaquim Mangala, del València CF, són els primers futbolistes que han donat positiu per Covid-19 a primera divisió. Tot i ser pioners a tot l’Estat a prendre mesures preventives contra el coronavirus, prohibint les rodes de premsa de jugadors i cos tècnic i tancant els entrenaments, a Mestalla s’han vist afectats, de moment, amb cinc casos: a més de Garay, Gayà i Mangala, també s’han infectat el delegat, Paco Camarasa, i un membre del cos mèdic, Juan Aliaga. “Tots són a casa amb bon estat de salut i amb mesures d’aïllament”, va assegurar el club valencianista en un comunicat, ahir al migdia. Poc després, Ezequiel Garay confirmava, amb un missatge a les xarxes socials, la seva situació: “Queda clar que el 2020 l’he començat amb mala sort. He donat positiu per coronavirus. Em trobo molt bé i ara només em queda fer cas de les autoritats sanitàries. De moment, estic aïllat.” El central argentí es recupera també del trencament al lligament encreuat anterior al genoll dret que es va fer el 2 de febrer passat jugant contra el Celta.

Un dia abans que esclatés el brot de coronavirus al nord d’Itàlia, el 19 de febrer, el València va jugar a Milà, contra l’Atalanta, l’anada dels vuitens de final de la Champions League i, dues setmanes més tard, el 6 de març, va viatjar a Vitòria, allà on va aparèixer un dels primers focus importants de la pandèmia en territori estatal, per enfrontar-se amb l’Alavés a porta oberta. Per tot plegat, divendres passat la plantilla que entrena Albert Celades es va sotmetre a unes proves que han determinat aquests cinc positius. Ara, la resta de futbolistes i membres del cos tècnic valencianista que han estat en contacte amb els infectats durant els últims dies han de romandre en quarantena per tal d’evitar que el virus s’expandeixi. No és descartable, d’altra banda, que hi hagi més contagiats dins del vestidor.

La primera plantilla que va haver de confinar-se, però, és la del Real Madrid, després del positiu de Trey Thompkins, el jugador de bàsquet del club blanc. En tot cas, abans que la Covid-19 baixés a la gespa, ja havia visitat els vestidors i els despatxos d’alguns clubs de primera divisió: dissabte, el Deportivo Alavés informava del positiu de dos membres de la seva estructura tècnica, mentre que dijous se sabia que el director esportiu del Leganés, Martín Ortega, també era portador de la malaltia. Mentrestant, a segona divisió també s’ha registrat el primer cas d’un futbolista amb coronavirus. Es tracta del brasiler de l’Elx Jonathas de Jesús, que, després de presentar els símptomes de la malaltia, dissabte es va sotmetre a les proves de la Covid-19. Diumenge de la setmana passada, el seu equip havia viatjat a Madrid, un dels focus principals de la pandèmia, per jugar contra el Rayo.

A la resta d’Europa

De la resta de les grans lligues europees, la més afectada és, òbviament, la italiana. El primer cas confirmat d’un futbolista de la Serie A va ser, dimecres passat, el del central de la Juventus de Torí Daniele Rugani. Des d’aleshores, han transcendit uns quants casos més i l’equip més afectat ha estat, amb diferència, la Sampdoria de Gènova, amb set futbolistes: el gambià Omar Colley, el polonès Bartosz Bereszinski, el suec Albin Ekdal, el noruec Morten Thorsby i els italians Fabio Depaoli, Antonino La Gumina i Manolo Gabbiadini. Tres positius s’han registrat a la plantilla de la Fiorentina: el primer va ser el croat Dusan Vlahovic i després es van notificar els de l’italià Patrick Cutrone i l’argentí Germán Pezzella.

A Anglaterra, la Premier League va quedar ajornada divendres passat, en bona part, després de saber-se que Mikel Arteta, l’entrenador basc de l’Arsenal, i l’extrem anglès del Chelsea Callum Hudson-Odoi havien donat positiu. Mentre que a Alemanya qui va fer saltar l’alarma perquè la Bundesliga quedés interrompuda va ser el central del Paderborn Luca Kilian.

AL VALÈNCIA

També estan afectats el delegat, Paco Camarasa, i el metge Juan Aliaga

EZEQUIEL GARAY

“He començat el 2020 amb mala sort. Toca fer cas de les autoritats sanitàries”

JONATHAS

Va passar les proves perquè presentava els símptomes de la malaltia

SAMPDORIA

El club genovès és el més afectat de tota la Serie A, amb set futbolistes

Tebas, convençut que es podrà acabar el curs; Rubiales, optimista

Javier Tebas es va mostrar “convençut” que la temporada futbolística es podrà acabar. Tot i que considera que no és el moment de fixar el debat en els assumptes esportius, en unes declaracions a la cadena COPE, el president de LaLiga va dir que creu que la competició no se suspendrà de manera definitiva i va explicar que treballa amb altres lligues “per quadrar dates.” També a la COPE, el president de la federació espanyola, Luis Rubiales, va comentar que, per bé que és optimista de mena, vol tenir “els peus a terra” amb vista a la situació que es podria obrir a partir de la crisi sanitària que s’està vivint. “Hi podria haver un escenari molt complicat si això dura més del que volem. Per això donarem respostes aviat”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)