1a divisió

LaLiga, convençuda que s’acabarà el campionat

Optimisme moderat. La comissió delegada ja preveu reiniciar la competició estatal el 12 de maig o a finals d’abril i a porta tancada

La crisi del coronavirus està colpejant amb duresa el món de l’esport amb les anul·lacions de moltes competicions, però a LaLiga veuen amb optimisme moderat la possibilitat de reiniciar el campionat abans de l’arribada de l’estiu i que el campió es pugui determinar als terrenys de joc. Això és el que es desprèn de la reunió de la comissió delegada de LaLiga d’ahir. El tema principal a tractar, és clar, van ser les afectacions provocades pel coronavirus. Hi van ser presents, això sí de forma telemàtica, tots els clubs que la formen: Barcelona, Real Madrid, Betis, Llevant, València Vila-real, Dépor, Cadis, Las Palmas, Alcorcón, Lugo i Almeria.

Des de LaLiga van traslladar als clubs que la seva intenció és acabar els campionats de primera i segona, i ja es va començar a debatre sobre possibles dates de reinici de les competicions. Fins i tot es preveu poder-les acabar abans de l’inici de l’Eurocopa. Una de les dates que s’estudien és el 24 d’abril. Com que en el calendari estan previstes competicions europees pels dies 28-29 d’abril i 5-6 de maig, caldria recuperar les jornades perdudes disputant partits entre setmana quan no hi haguessin duels europeus. Els partits es continuarien celebrant a porta tancada en aquest escenari. Una altra data que es va estudiar és la del primer cap de setmana de maig. I no es va descartar que si per aquelles dates ja hi ha una certa normalitat, es puguin disputar els partits amb aficionats. L’última data seria el 12 de maig, i tot i així des de LaLiga es veuen amb cor de poder acabar el campionat abans de la data d’inici de l’Eurocopa. Es jugarien partits entre setmana i el cap de setmana, i la competició s’acabaria el 7 de juny. Això sí, els internacionals haurien de retardar la seva incorporació a les seleccions.

Però tot això queda pendent del que es decideixi avui en la reunió amb la UEFA, tal com va admetre el president de LaLiga, Javier Tebas, a la sortida de la reunió. “Acabarem la temporada, estem treballant en els terminis. Hi ha diverses hipòtesis: a l’abril, al maig... No descarto que fins i tot pugui ser després. Esperarem al que decideixi la UEFA”, va dir. Tebas fins i tot espera que l’aturada sigui “menor” que a la Xina.

Javier Tebas està convençut que l’aturada serà menor que la de la lliga de la Xina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)