1a divisió

Mangala: “Som un perill per a altres, això no és cap broma!”

1a divisió. El València, el club de LaLiga amb més infectats pel virus SARS-CoV-2 amb un 35% d’afectats en la plantilla, continua amb l’aïllament. Mangala se suma a la crida a la responsabilitat

“Som un perill en potència per a altres persones. No tothom té la sort de tenir un sistema immune funcional. Cal donar exemple amb el confinament. Això no és cap broma! La contenció és l’única solució.” “Quan el doctor em va explicar les mesures que havia d’adoptar per tal de no transmetre el virus va ser quan em vaig adonar realment de la situació. Estic confinat a casa, allunyat de la meva família. No tinc símptomes, i això em permet seguir fent exercici. Surto al jardí amb una mascareta i m’entreno. Miro documentals, pel·lícules, jugo als videojocs. Miro Netflix, llegeixo...” Són paraules d’Eliaquim Mangala a L’Équipe. El central del València explica com gestiona les hores confinat al seu domicili i se suma al missatge de crida a la responsabilitat que molts esportistes estan difonent a la població aprofitant la seva notorietat mediàtica. Mangala és un dels infectats pel SARS-CoV-2. El coronavirus ha castigat amb virulència la plantilla del València, l’equip amb més positius del futbol espanyol. El 35% de la plantilla ha donat positiu en la prova per detectar el coronavirus, segons l’últim comunicat del club. Enrere queden, doncs, les xifres inicials de diumenge, amb cinc infectats (Mangala, Garay, Gayà, el delegat Paco Camarasa i el metge Juan Aliaga). No ha transcendit el nom de la resta d’afectats.

Per ara cap dels infectats ha desenvolupat una simptomatologia preocupant i tots continuen amb les pautes d’entrenament individual facilitades pel club. Des de divendres que no hi ha cap mena d’activitat a Paterna, però diàriament els futbolistes són sotmesos a controls telemàtics per comprovar que se segueixen els plans de treball i les dietes. La voluntat és tornar a la dinàmica habitual el 30 de març.

En les últimes hores també ha parlat el president Anil Murthy a Channel News Asia: “La situació no és alarmant. Els jugadors estaven commocionats, però els vam explicar que era normal. Vam fer els tests i els vaig dir que, donada la corba de contagis a Espanya, havíem d’esperar al voltant d’un 20% de casos positius. Vam ser el primer club a imposar mesures d’aïllament i vam prendre decisions correctes.”

Més enllà dels quatre gols d’Ilicic a Mestalla, o els vuit en total que l’Atalanta va endossar al València en el còmput global, queda palès que l’eliminatòria contra l’equip de Gasperini ha deixat molt ferits els de la capital del Túria, anímicament, esportivament i pel que fa a salut.

LES FRASES

No tinc símptomes i això em permet sortir al jardí amb una mascareta i entrenar-me
Eliaquim Mangala
central del valència
La situació no és alarmant. Els jugadors estaven commocionats, però els vam explicar que era normal
Anil Murthy
president del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)