1a divisió

Mor l’exjugador i exentrenador Joaquín Peiró

Futbol. El madrileny, mort als 84 anys, va destacar a l’Atlético i a la banqueta del Màlaga i també va entrenar el Figueres a segona A

L’exjugador i exentrenador Joaquín Peiró ha mort als 84 anys. El madrileny, que no entrenava des de fa més de quinze anys, va estar més de dues dècades en diverses banquetes. Va destacar el seu paper a la del Màlaga, però també va tenir un pas pel futbol català, a la Unió Esportiva Figueres, a segona.

Com a jugador, Peiró va destacar a l’Atlético de Madrid, amb set temporades en què va guanyar dues copes i la Recopa d’Europa. Després se’n va anar a Itàlia, al Torí, l’Inter (una copa d’Europa, dues intercontinentals i dues lligues) i la Roma (una copa). Com a entrenador, va començar la trajectòria al filial de l’Atlético i, després de passar pel Granada, va arribar a Figueres el curs 1988/89 per rellevar Jordi Gonzalvo (amb Nitus Santos de tècnic pont). El Figueres va acabar novè. El curs següent, Peiró va ser l’entrenador de la Unió durant 25 jornades, abans de marxar a primera amb l’Atlético.

Els èxits com a entrenador li van arribar al Màlaga, al qual va agafar a segona. No només el va pujar (1998/99), sinó que el va dur a competicions europees. El seu últim equip va ser el Múrcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)