1a divisió

La Lliga i els jugadors van en la mateixa direcció

Bona sintonia. Malgrat no haver-hi encara un acord en la retallada de sous ni en el calendari, la patronal i el sindicat mostren senyals en comú

La Lliga i l’Associació de Futbolistes van acabara la segona reunió sense un acord. La patronal i el sindicat continuen debatent la baixada de sous dels futbolistes i la tornada a la feina en un hipotètic futur calendari, però almenys hi ha una bona sintonia entre les dues parts. Tots dos van marcar les línies vermelles de la negociació i sembla que les dues parts les respectaran. Pròximament hi haurà més reunions per acabar de definir l’acord.

La Lliga i l’AFE van signar un comunicat conjunt en què l’únic que van deixar clar va ser que l’acord encara no existia i que totes dues parts es tornarien a reunir en dates pròximes. Les dues parts van situar-se en els tres temes preponderants de la reunió: els acomiadaments temporals, els calendaris de competició i el protocol de tornada a la feina.

Els límits

Pel que fa als acomiadaments temporals, el comunicat conjunt no va deixar cap conclusió més enllà que les dues parts continuaran conversant en el futur. La Lliga considera que hi haurà molts clubs de futbol professionals que s’acullin a les facilitats del govern per aplicar un ERTO, sobretot si continua el clima d’incertesa que regna ara mateix. L’AFE, en canvi, diu que vigilarà de molt a prop per si hi ha alguna irregularitat perquè, segons defensa el sindicat, la força major a la qual es refereix el decret, i per la qual es justifiquen els acomiadaments, no és fàcilment justificable en clubs amb tant de pressupost.

La Lliga tindrà una idea exacta de quants clubs s’ho plantegen quan Tebas es reuneixi amb les entitats de primera i segona divisió dilluns al migdia. Els futbolistes, però, han mostrat la seva predisposició a abaixar-se el sou, però sempre després d’una negociació i un cop se sàpiga amb certesa quins són els efectes de la crisi de la Covid-19 en l’economia del futbol.

Pel que fa al calendari de competició, la línia vermella de la qual l’AFE no es vol moure és respectar un descans de 72 hores entre un partit i el següent. La Lliga havia plantejat intentar comprimir al màxim el calendari sempre que es pugui. En canvi, la Lliga vol un esforç dels jugadors per renunciar a un temps de vacances en cas que la competició s’hagi de jugar a l’estiu. Com que no hi ha cap certesa sobre quan tornarà el futbol, les dues parts queden a l’expectativa del futur.

ACOMIADAMENTS

L’AFE vigilarà de prop els ERTO i La Lliga en tindrà una idea exacta dilluns vinent

CALENDARI

Els futbolistes renuncien a dies de vacances, però volen descansos de 72 hores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)